Sport

2016.10.05. 08:44

Nagyot léptek: ez már egy másik Ibrány

Ibrány - A Mátészalkán kihagyott tizenegyesnek még lehetnek következményei.

Ibrány - A Mátészalkán kihagyott tizenegyesnek még lehetnek következményei.

A vak is láthatja, hogy Ibrányban valami megmozdult. No persze, a Kelet Takarék megyei első osztályban érdekelt futballegylet két hete edzőváltáson esett át: a gyászos rajtot követően Magyar Balázs posztját Nagy Sándor örökölte meg. A bajnoki címvédő együttes korábban a nagy zakók mellett csupán a Fehérgyarmatot tudta legyűrni, és bár a legutóbbi két fellépésen csak egy pontot kasszírozott – a fejlődés megkérdőjelezhetetlen. A Nagy-érában előbb az élcsapatok közé sorolt Sényő-Carnifex otthonában szenvedett 4–3-as vereséget. Mégpedig oly módon, hogy a házigazda tréner –a magyar fociközeget ismerve megsüvegelendően őszinte nyilatkozatban – elismerte: nem kis szerencsével húzták be a meccset. Szombaton Mátészalkán döntetlent csikart ki az Ibrány, meglehetősen érdekes körülmények között. De erről majd később.

– A cél az volt, hogy egy kicsit felrázzuk a csapatot, erre nem volt más lehetőség, csak az edzőváltás – taglalta a döntés hátterét Móré Zoltán, az ibrány egyesületi elnöke. – Ehhez kerestünk egy olyan szakembert és találtuk meg Nagy Sándor személyében, aki katonás fegyelmet tud tartani, mert úgy éreztük, akkor, abban a pillanatban erre volt szükség. A társaságban több van, mint amit mindaddig mutatott, ez egyértelműen bizonyosodott az elmúlt két mérkőzésen. Némi időre még szükségünk van ahhoz, hogy teljesen összeálljon a kép, de láthatólag jó útra léptünk.

Témánál is vagyunk. Az ominózus szalkai összecsapáson, szinte a „dudaszó” pillatában, 0–0-ás állásnál tizenegyest ítéltek az Ibrány javára. A büntető elvégzését a csereként bevetett, felettébb rutinos Berecz Zsolt vállalta magára. A bökkenő csupán annyi: ő nem szerepelt a kijelölt rúgójátékosok között... Tetézte a bajt, hogy a „tizit” a kapufára lőtte, így elúszott a győzelem esélye. Holott azt talán nem érdemes külön ecsetelni, a tizenötödik helyen táborozó legénység számára milyen fontos lett volna a siker. Mert a döntetlen sem rossz, de nyerni mégiscsak más.

– Kiegyenlített meccs volt, mindkét oldalon akadtak a helyzetek – reagált a történtekre Móré Zoltán. – Az utolsó percben tizenegyest kaptunk: létezik egy csapatutasítás, amit az edző ad, Berecz Zsolt pedig nem volt nevezve a rúgójátékosok közé. Ő mégis odaállt, sajnos kihagyta, és most már soha nem derül ki, mi lett volna ha a kijelölt ember lövi a büntetőt. Mindenesetre nem tudtunk élni a lehetőséggel. Hogy ennek lesz-e és milyen következménye, az edzőre bízom... Ettől függetlenül bizakodóak vagyunk, előrenézünk. Meghatároztuk azt a pontszámot, amit, ha az őszi idény befejezésére elérünk, nyugodtan építhetünk tovább.

KM-KT

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!