Sport

2016.10.29. 12:50

Női asztalitenisz BL - Megnyerte első mérkőzését a Szekszárd

Szekszárd - Győzelemmel mutatkozott be a női asztalitenisz Bajnokok Ligája 2016/17-es szezonjában a Szekszárd AC csapata, amely pénteken 3-1-re nyert a vendég török Bursa Büyüksehir Belediyespor ellen.

Szekszárd - Győzelemmel mutatkozott be a női asztalitenisz Bajnokok Ligája 2016/17-es szezonjában a Szekszárd AC csapata, amely pénteken 3-1-re nyert a vendég török Bursa Büyüksehir Belediyespor ellen.

Női BL, C csoport:

Szekszárd AC-Bursa Büyüksehir Belediyespor (török) 3-1

Polina Mihajlova-Kulakceken Simay 3-0 (1, 13, 6)

Lin Je-Alekszandra Privalova 3-1 (-6, 5, 4, 11)

Madarász Dóra-Hu Melek 0-3 (-9, -7,- 8)

Mihajlova-Privalova 3-1 (3, -8, 4, 9)

Az első meccsen a házigazdák orosz légiósa, Mihajlova viszonylag könnyedén verte Kulakcekent, majd miután a szingapúri Lin Je egy szettet vesztve ugyancsak felülkerekedett a fehérorosz Privalován, már 2-0-ra vezetett a Szekszárd.

Ahogy az várható volt, a harmadik párharc után szépített a török csapat, a múlt heti, budapesti Európa-bajnokság egyéni aranyérmese, a kínai származású Hu Melek ugyanis könnyedén megverte a Tüskecsarnokban párosban harmadik Madarászt. Következett a Mihajlova-Privalova összecsapás, amely aztán el is döntötte az mérkőzést, az orosz játékos ugyanis második találkozóját is megnyerte, mégpedig négy játszmában, így kialakult a 3-1-es végeredmény.

Ez volt a Szekszárd első meccse a csoportban, amelynek harmadik tagja az ALCL TT Grand-Quevilly. A francia gárda a trió első mérkőzésén 3-1-re nyert Törökországban. A tolnai együttes jövő pénteken Franciaországba látogat.

"Szerintem a törökök csoportharmadikként át akarnak majd kerülni az ETTU Kupába, mert ott több esélyük lesz. Ez indokolhatja, hogy Hu Meleket csak a harmadik helyre írták ma be" - mondta az MTI-nek Türei Ferenc, a magyar csapat vezetője. "A jövő héten a franciák ellen szerintem jó esélyünk lesz, bár egyelőre nem tudjuk, hogy a tőlünk igazolt svéd-kínai Li Fent játszatják-e majd. Mindenesetre mi nyerni megyünk, szeretnénk továbbjutni a csoportunkból."

A három gárdából az első két helyezett jut majd a negyeddöntőbe.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!