Sport

2016.11.17. 08:41

A két lábon járó szalkai álom!

Mátészalka - A legtitkosabb vágy vált valóra azzal, hogy az MMTK nyert a füzesabonyi rangadón.

Mátészalka - A legtitkosabb vágy vált valóra azzal, hogy az MMTK nyert a füzesabonyi rangadón.

Történhet bármi a szezon további részében (mondjuk, a java még hátra van...), a mátészalkai NB II-es női kézilabdacsapat tagjainak már lesz miről mesélni. A szatmári a legutóbbi körben Füzesabonyban diadalmaskodtak – ott, ahol az elmúlt években rendre felsült minden látogató. Olyannyira, hogy a hevesiek előbb 2013-ban, majd egy esztendő múltán egyaránt bajnoki címet ünnepelhettek az enbé kettőben, ha más nem eme tény érzékelteti, mekkorát alakított az MMTK a vasárnapi összecsapáson.

Ráadásul az abonyiak az aktuális szezonban is hibátlan mutatóval, éllovasként várták a Vakarcs Krisztina együttesével szembeni rangadót. Időközben „csak” annyi változott, hogy az ugyancsak fényesen muzsikáló Szalka pontszámban beérte a listavezetőt, amely jobb gólkülönbsége miatt őrizte meg pozícióját.

– A pontszerzés csak a legtitkosabb álmainkban szerepelt, ehhez képest nyertünk a jól szervezett agresszív védekezéssel „operáló” Füzesabony ellen – ecsetelte az eseményeket Vakarcs Krisztina, a Mátészalka, korábban az élvonalban is villantó játékos-edzője, aki azért igyekszik két lábon a földön maradni. – Az első félidőben tanácstalannak bizonyultunk támadásban, ráadásul nem voltunk elég kemények és határozottak védekezésben.

Gyorsan kaptunk is három gólt gyors indításból, így 11–6-os állásnál kénytelen voltam időt kérni. Szerencsére nem roppantunk össze, háromgólos hátránnyal mentünk a a szünetre. A második félidőben sikerült egyenlíteni, majd átvenni a játék irányítását. Szerencsénkre a kapuban álló Jurecska Kitti remek napot fogott ki, fontos pillanatokban büntetőt és ziccert hárított. Dicséret illeti a három junior játékosunkat: Deme Fanni és Mándi Eszter bizonyították, döntő szituációkban sem remeg meg a kezük. Deme Barbi kitűnő védekezést mutatott és a mérkőzés vége előtt tíz másodperccel hétméterest harcolt ki! Értékesítettük, győztünk. Összességében teljesen elégedett vagyok, egyben mindenki számára tanulság: hatékony védekezéssel szinte csodát lehet művelni.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!