Sport

2016.11.04. 09:23

"Éppen ideje, hogy elkezdjük a gólok és pontok termelését"

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A kertek alatt előre araszoló Nagyhalász immár rangadót vív a még mindig veretlen Balkánnyal.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A kertek alatt előre araszoló Nagyhalász immár rangadót vív a még mindig veretlen Balkánnyal.

Minden visszatér a régi kerékvágásba. A magyar amatőr válogatott Európa-bajnoki csoportselejtezője némiképp megbolygatta a menetrendet, ekképpen a megyei első osztály előző körében a megszokott nyolc helyett csupán hat mérkőzés szerepelt a menüben. De majd most! Ismét teljes az „étlap”, nagy kérdés, persze, mennyire babonásak az érintettek. A tizenharmadik fordulónak gyürkőznek neki a csapatok, a legfinomabb fogás pedig alighanem a Balkány–Nagyhalász összecsapás lesz. Elvégre a tabella tetején székelő újonc, változatlanul veretlen házigazda a hármas győzelmi szériát felmutató, szépen lassan a harmadik pozícióba felsettenkedett Nagyhalásszal csörtézik.

Ugyanakkor a szatmári házirangadó is ínycsiklandónak ígérkezik. Annál is inkább, mert a Fehérgyarmat roppant mód „éhezi” a sikert, míg a Nagyecsed ott lohol a listavezető Balkány nyomában. Ami az illeti, a keleti derbik nem éppen arról híresek, hogy a felek ontanák a gólokat, talán most ezzel is fűszerezik a hangulatot... Nos, az ibrányiak és a szakolyiak már nem desszertre – pontokra vágynak. Mivel momentán egymással csatáznak, a kiesőzónában rekedt együttesek számára nem szükséges ecsetelni, mi forog kockán.

Kevesen gondolták volna, hogy a Sényő-Carnifex ilyen mélységből, jelesül a középmezőny kénytelen a feljebb kapaszkodás érdekében törni magát. Az utóbbi öt meccsén győzelem nélkül maradt Ember-legénység nyilván nem fogja cifrázni a vasárnapi tálalást: a Mándok ellen farkasétvággyal lép színre. No persze, a vendégeknek is érdemes kisüthetni valami okosat, mivel – még mindig – nem igazán áll jól a szénájuk. Akárcsak a Mátészalkának, amely az edzőváltást követően sem sikerült kitörni az alsóházból. A Rakamaz pedig nagyon rágós falatnak ígérkezik, az egyelőre a távozott tréner, Siska Attila utódát kereső stáb kemény feladat előtt áll, hogy kifőzze a nyerőtaktikát.

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 13. forduló (kezdés: 14, ifi: 12)

Szombat

Mátészalkai MTK (12.)–Rakamaz (6.)

Plesu Ádám, mátészalkai technikai vezető: – A remekül szereplő újonccsapat ellen játszunk, amellyel a kupasorozatban már találkoztunk. Éppen ideje, hogy elkezdjük a gólok és pontok „termelését”, számunkra csak a győzelem elfogadható.

Madalina György, rakamazi edző: – A vereségek száma elfogadható, de a sok döntetlen miatt távolodunk az élbolytól. Mindettől függetlenül a csapat védekezésével nincs különösebb gond, viszont az a zavaró, hogy egy szerzett góllal nem tudunk meccset nyerni. A feladat adott, a hátralévő négy mérkőzésen ezt a problémát kell megoldani.

(A felnőttmérkőzés 12 órakor kezdődik, ifi: 14)

Vásárosnamény (15.)–Baktalórántháza (7.)

Filep Sándor, vásárosnaményi egyesületi elnök: – Futsal alapokra helyeztük a Bakta elleni meccset. Szervezett és nagyon jó csapat ellen szeretnénk jól teljesíteni.

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Amikor Vásárosnaményban járok, mindig megdobban a szívem, eszembe jutnak a régi szép emlékek. De most nem a hazai közönséget szeretném szórakoztatni, sokkal inkább a remek képességű játékosokból álló naményi csapat ellen jó sorozatunk kívánjuk folytatni.

Tiszavasvári (4.)–Tuzsér (8.)

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Kíváncsian várom, hogy a bajnoki szünet, miként fog hatni a csapatra? De úgy gondolom, ha megfelelő elszántsággal, alázattal lépünk pályára, sikeresek lehetünk az idegenben jól szereplő Tuzsér elleni mérkőzésen.

Dancs Béla, tuzséri edző: – Nehéz meccsre számítok, a Vasvári ugyanis meglehetősen jól szerepel. Ugyanakkor a hátralévő három őszi meccsből szeretnénk a legtöbbet kihozni annak érdekében, hogy feljebb lépjünk a tabellán.

Nyírgyulaj (5.)–Gyulaháza (11.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Bármilyen furcsa, idegenben több pontot szereztünk, mint otthon. Itt az ideje, hogy javítsunk a hazai mérlegen.

Bardi Gábor, gyulaházi edző: – Nagyon bosszant a Balkány elleni vereség, sokkal több volt abban a meccsben. Sajnos, nem olyan mérkőzés következik, amelyen könnyen feledtethetnénk a történteket. Bízom abban, hogy tartani tudjuk a formánkat és szoros eredményt tudunk elérni.

[poll id="1161"]

Vasárnap

Sényő-Carnifex (9.)–Mándok (13.)

Ember Roland, sényői edző: – Tesszük a dolgunkat becsülettel és bízunk abban, hogy végre nyerni tudunk.

Dancs Attila, mándoki edző: – Úgy gondolom, két győzelem után számunkra legrosszabbkor jött a két hetes kényszerszünet, de bízom benne, hogy ott folytatjuk, ahol abbahagytuk.

Cellspan-Balkány (1.)–Nagyhalász (3.)

Mirgai László, balkányi edző: – Az egyik legnehezebb mérkőzés következik. A Nagyhalász nagyon masszív védelemmel rendelkezik, amely a legkevesebb gólt kapta, továbbá harcos, kemény csapat. Vélhetően a légkörre nem lesz panasz, mivel mindkét oldal szurkolótábora hétről hétre kitesz magáért, ezért jó hangulatú, igazi rangadó vár ránk.

Opre Mihály, nagyhalászi edző: – A Balkány ugyebár még veretlen, ez már jelzi, nem véletlen hogy ott állnak, ahol. Annyiban viszont szerencsés helyzetben vagyok, hogy szinte minden játékosát ismerem. Nem lenne dráma a vereség a listavezető otthonában, de mi nyerni megyünk!

Ibrány (14.)–Szakoly (16.)

Nagy Sándor, ibrányi edző: – Ez egyértelműen „tizenkét pontos” meccs, amelyen csak a győzelem elfogadható. Gyorsan hozzáteszem, a feljavult Szakoly ellen nem lesz egyszerű dolgunk.

Szilágyi Zoltán, szakolyi játékos-edző: – Az elmúlt heti hazai meccs nem sikerült „százasra”, ha otthon nem megy, akkor idegenben kell javítani!

Fehérgyarmat (10.)–Nagyecsed (2.)

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – Mindent vagy semmit!

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Ha a jelenlegi formánkat tudjuk nyújtani a hét végi meccsen is, akkor remélem pontokkal távozunk Gyarmatról, ami, persze nem lesz egyszerű, mert a hazaiak nyilván motiváltan lépnek pályára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!