Sport

2016.11.11. 09:59

Évtizedek óta nem történt hasonló: edzői testvérpárharc lesz Tuzséron

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Csak kihúzzuk már valahogy a végéig... Az őszi szezon hajrájára - tisztelet a kivételnek - mindenki belefáradt kissé a futballba. Vagy ezért, vagy azért sokaknak elege lett. Egy időre biztosan, de még nyomni kell.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Csak kihúzzuk már valahogy a végéig... Az őszi szezon hajrájára - tisztelet a kivételnek - mindenki belefáradt kissé a futballba. Vagy ezért, vagy azért sokaknak elege lett. Egy időre biztosan, de még nyomni kell.

Momentán, így november dereka környékén egyre kevesebbeknek fűlik a foguk hozzá, hogy olykor dagonyázni kényszerülnek, pedig ez dobta a gép. Ilyen ez a popszakma. Mondjuk, legutóbb Fehérgyarmaton játszani sem tudtak, az eső elmosta a meccset... Azt csupán a jó isten tudja, milyen körülmények várnak a hét végi bevetésre melegítő megyei első osztályú csapatokra, persze aligha álmodozhatnak paradicsomi állapotokról. Holott jószerivel most jön a java. A tabella élcsoportjában tanyázó együttesek zömében egymás ellen gyűrik az ipart az aktuális körben.

Mint például Nagyecseden, A második helyen táborozó szatmáriak egyenesen a tabellát uraló balkányiakkal néznek farkasszemet. Ami ugyebár papíron az idény mérkőzése, elvégre a két legjobban muzsikáló legénység ütközetének dukál eme jelző. Ráadásul az újonc vendégek hiába veretlenek, egy esetleges bukta az első helyükbe kerülhet. Erről, persze aligha szükséges papolni nekik, miként az ecsediek számára sem szükséges külön motivációs estét tartani ez ügyben. A Nagyhalász–Nyírgyulaj összecsapáson az esélyleső csapatok csatáznak. A harmadik pozícióba rakétázó hazaiak – a csúcsrangadó eredményének függvényében – akár tovább szűkíthetik a pontkülönbséget, míg a látogatók sikerükkel a dobogóra dobbanthatnak.

Ugyanakkor a hetedik helyre visszatolató, mindazonáltal egy találkozóval kevesebbet játszott Rakamaz az ötödik Tiszavasvárit fogadja. A mátészalkai fellépését csúnyán elszúró házigazda számára nagy kihívásnak ígérkezik a Kiss-társulat legyőzése. Kiváltképp, hogy a Vasvári lőtávolon belül követi a közvetlen elitet alkotó riválisokat, nem mellékesen, utolsó öt meccséből csupán egyet vesztett el.

Na és a végére egy igazi kuriózum. Méghozzá a Dancs-testvérek (edző)párharca. Hasonlóra évtizedek óta nem akadt példa ebben az osztályban. Béla a Tuzsér, míg a Attila a Mándokot irányítja, a szombati csata után alighanem lesz mit kitárgyalni a családi fészekben.

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 14. forduló (kezdés: 13, ifi: 11)

Szombat

Vásárosnamény (15.)–Sényő-Carnifex (9.)

Filep Sándor, vásárosnaményi egyesületi elnök: – Az elmúlt tizenhárom fordulóban huszonkilenc pontot ajándékoztunk ellenfeleinknek, remélem, a hátralévő két meccsen viszont hat ponttal zárunk. Barátsággal várjuk a sényői csapatot!

Ember Roland, sényői edző: – Célunk a három pont megszerzése, de a csapat jelenlegi állapotában ez nagyon nehéz feladatnak ígérkezik.

Baktalórántháza (6.)–Fehérgyarmat (12.)

Illés Lászó, baktalórántházi edző: – Jó passzban vagyunk, ami remélem kitart a hét végén, ebben az esetben megnyerjük a mérkőzést. Noha a jó kondícióban lévő, mezőnyben domináló Fehérgyarmat ellen előre nem tudni, mi lehet az elég, mert képes bárkit, bárhol legyőzni – illetve az ellenkezőjére is.

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – Hét végi ellenfelünk rutinos játékosokból álló masszív csapat, rafinált, nagy tudású edzővel az élen. A Bakta ráadásul jó passzban is van, mi viszont az utóbbi meccseken kirúgtuk magunk alól a hokedlit, és ahelyett, hogy páholyban ülnénk, bonyolulttá tettük a saját dolgunkat. Ahhoz, hogy a mögöttünk álló csapatok ott is maradjanak, nyernünk kell, ami tíz évente egyszer történik velünk Baktalórántházán, szombaton éppen évforduló lesz.

Nagyecsed (2.)–Cellspan-Balkány (1.)

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Igazi rangadó következik a jól felkészített Balkány ellen, amely nem véletlenül vezeti a tabellát. Miként mi sem véletlenül állunk a második helyen, így azt mondhatom, ez egy háromesélyes mérkőzés. Talán a hazai pálya előnye bennünket segít, és ha a megszokott harcmodort tudjuk bemutatni, esélyünk lesz a győzelemre.

Mirgai László, balkányi edző: – Tanulnunk kell a Nagyhalász elleni mérkőzésből, amelyet a második félidőben többször eldönthettük volna. Remélem a helyzetkihasználáson sikerült javítani, csak ebben az esetben lehet esélyünk a hét végén.

Tuzsér (8.)–Mándok (11.)

Dancs Béla, tuzséri edző: – Ebben a szezonban mindkét csapat mélyen a tudása alatt teljesít, aminek nyilván meg vannak az okai. Tiszavasváriban kényelmesen és szétszórtan játszott a csapat, ez a teljesítmény kevés lesz a győzelemhez a szomszédvári rangadón.

Dancs Attila, mándoki edző: – Ezen a mérkőzésen soha nem számít a jelenlegi helyezés, sokkal inkább a pillanatnyi forma dönt. Ebben remélem jobbak leszünk, kiváltképp három győztes meccs után.

[poll id="1161"]

Vasárnap

Gyulaháza (13.)–Ibrány (14.)

Bardi Gábor, gyulaházi edző: – Tudjuk, a végelszámolásnál nem az Ibrány lesz a bennmaradásért vívott küzdelemben az ellenfelünk, ettől függetlenül a jelenlegi helyzetben hazai pályán mindenképpen győzni szeretnénk.

Nagy Sándor, ibrányi edző: – Szervezett munka mellett a gyulaházi csapat különösen hazai pályán nagyon jó teljesítményre képes, de számunkra csak a jó sorozat folytatása lehet a cél.

Nagyhalász (3.)–Nyírgyulaj (4.)

Opre Mihály, nagyhalászi edző: – Ismét rangadót játszunk, mégpedig olyan csapattal, amelyben minőségi futballisták szerepelnek. Nem mellesleg idegenben jobban muzsikál a Gyulaj, nekünk viszont sok sérült játékosunk van, de remélem, össze tudunk úgy állni, hogy legyen esélyünk a kedvező eredmény elérésére.

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Remélem a pályaviszonyok lehetővé teszik, hogy a két csapat a helyezéséhez méltó jó, élvezhető mérkőzést vívjon. Ponttal szeretnénk távozni.

Szakoly (16.)–Mátészalkai MTK (10.)

Szilágyi Zoltán, szakolyi edző: – Nagyon tartalékos összetételben fogadjuk a jó formába lendült Szalkát. Hogy ebből mi fog kisülni, azt nem tudom...

Plesu Ádám, mátészalkai technikai vezető: – A szezon egyik legnehezebb mérkőzése előtt állunk, amelyen csak akkor lehetünk sikeresek, ha mindenki száz százalékot nyújt. A sorok kiegyenesedtek, egyedül Kiss Rolandra nem számíthatunk, minden adva van a jó szerepléshez, a többi a fiúkon múlik.

Rakamaz (7.)–Tiszavasvári (5.)

Madalina György, rakamazi edző: – Nagyon nem mondanék igazat, ha azt állítanám, minden rendben van a csapatommal. Elég csak ránézni a tabellára, sajnos, visszaesett a teljesítményünk. Rajtam kívül ilyenkor mindenki tudja a megoldást, ami sokféle lehet. Elképzelésem azért van, meg kell találni az okokat és a megoldást. Egy okot már tudok, sok a sérült és beteg játékos a keretben. A megoldás első és legfontosabb lépése: névtelen hősök kellenek a pályára. Ha ezekben lesz változás, már vasárnap sikeresek lehetünk.

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Ismerve a megye első osztály mezőnyét elmondhatom, hogy véleményem szerint a rakamazi csapat rendelkezik a legerősebb játékosállománnyal, de akár csak az előző fordulóban elért eredményük is mutatja, nem verhetetlenek. Motivált és szervezett ellenfélre számítok, de csapatomat is ezen tulajdonságok fogják jellemezni. Előzetesen nem számítok gólzáporos mérkőzésre, ezért ha jó hatékonysággal használjuk ki helyzeteinket, sikerrel vehetjük a rakamazi túránkat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!