Sport

2016.11.03. 11:46

Ez bizony papírforma lett!

Kézilabda - Harsányi Gergely vezérletével biztosan nyertük az első Eb-selejtezőt.

Kézilabda - Harsányi Gergely vezérletével biztosan nyertük az első Eb-selejtezőt.

Szerdán Nyíregyháza állt a honi kézilabda fókuszában. Kezdődött ez a Magyar Kézilabda Szövetség kihelyezett ülésével, majd folytatódott két mérkőzéssel. Elsőként a magyar és norvég B-válogatottak léptek a publikum elé. Az első félidő szoros küzdelme után a mieink négy góllal nyertek.

Gulyás Péter százados

Ez remek ráhangolása volt az esti főmeccsnek, férfiválogatottunk Eb-selejtezőbeli nyitányának. Az első csoport első meccsén a letteket fogadta a Javier Sabaté dirigálta válogatott. A két csapat eddig kétszer találkozott, mindkétszer szintén kontinensbajnoki selejtezőn. Négy éve Gyöngyösön 32–25-re nyertünk, egy évvel később pedig időn túli hétméteressel elért iksz (25–25) kellett az Eb-részvételhez.

A magyar játékosok bevonulását hatalmas ováció kísérte, több mint két és fél ezren voltak kíváncsiak a találkozóra. A himnuszok után Gulyás Pétert köszöntötték a századik válogatottságán. Aztán minden tekintet a tízéves Konczos Mátéra szegeződött, aki a kezdődobást végezte el. A mieink indították útjára a labdát, több mint három perc elteltével Valdis Gutmanis szerezte a meccs első gólját, nem sokkal később Ilyés is megrezgette a hálót.

A hatodik percben Ancsin találata után már vezettünk is. Amikor Harsányi Gergely is eredményes volt, majd felrobbant a Continental Aréna. A lettek legtöbbször a passzivitás határáig támadtak, ám védőfalunk állta a sarat. Ahogy teltek a percek, úgy léptek meg a mieink, egyre inkább megmutatkozott a tudásbeli különbség, Sabaté kapitány egyre több játékosnak adott lehetőséget. Néhány elhamarkodott támadásbefejezés miatt nem tudott igazán elhúzni együttesünk, ám a négy-öt gólos, megnyugtató előny megvolt. A szünetben a bulgáriai ifi Eb-én győztes magyar fiatalokat tapsolta meg a publikum. A második félidő üresen árválkodó lett kapuval és Ancsin góljával indult. Nagy változást nem hozott a játék, illetve annyit igen, hogy néhányszor kapus nélkül támadtak a csapatok.

Vasárnap Hollandiában

A játékrész derekán alig túl Zubai Szabolcs megsérült, később a másik oldalon a harmadik kétpercesét is begyűjtő Egils Polisters számára ért véget a meccs. A hajrá kezdetén a mezőny legeredményesebbje, Harsányi hetesből belőtte hetedik gólját.

Az utolsó fél percet emberhátrányban kezdtük. A közönség felállva tapsolt, majd a másik oldalon is kiküldtek egy játékost. Az utolsó gólt pedig ki más, mint Harsányi lőtte két másodperccel a lefújás előtt.

A mieinknek nem kellett kiadni a maximumot ahhoz, hogy papírforma-eredmény szülessen. Vasárnap jön az újabb fellépés, akkor a hollandok vendégeként.

KM-ML


Nyíregyháza - A magyar férfi kézilabda-válogatott esélyeshez méltóan 24-16-ra legyőzte a jórészt félprofikból álló lett csapatot szerdán az Európa-bajnoki selejtezősorozat első fordulójában Nyíregyházán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!