Sport

2016.11.16. 08:57

Férfi kosárlabda BL - Húsz ponttal kikapott Lengyelországban a Szolnok

Budapest - A Szolnoki Olaj húsz ponttal kikapott a lengyel Zielona Gora vendégeként kedden a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája ötödik fordulójában.

Budapest - A Szolnoki Olaj húsz ponttal kikapott a lengyel Zielona Gora vendégeként kedden a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája ötödik fordulójában.

Eredmény az európai szövetség honlapja szerint:

E csoport, 5. forduló:

Zielona Gora (lengyel)-Szolnoki Olaj 83-63 (20-21, 23-10, 22-15, 18-17)

a magyar csapat legjobb dobói: Vojvoda 14, Borisov 11, Barnies 10, Eilingsfeld 10

A magyar bajnok négy forduló után 1/3-as győzelmi mérleggel az E jelű nyolcas utolsó előtti helyén állt, hasonló mutatóval rendelkező lengyel ellenfele csak jobb kosáraránnyal előzte meg Stojan Ivkovic együttesét.

A center Tóth Ádám lábsérülés miatt nem utazott el a tavaly még az Euroligában szerepelt Zielona Gora otthonába, helyette a szintén nem egészséges montenegrói Milos Borisovot nevezték a meccsre.

A keddi mérkőzés első negyedében jól tartotta magát a Szolnok, sőt az első szünet előtt vezetett is. A második szakaszban a lengyel csapat gyorsan meglépett 20-21-ről 33-23-ra, és a 13 pontos különbséget a nagyszünetig megőrizte (43-31).

A pihenőt követően sem változott a játék képe, a szolnoki játékosok pontatlanul dobtak, a hazai együttes pedig további tíz ponttal növelte előnyét. Az utolsó felvonásban nem volt számottevő esélye a felzárkózásra a Szolnoknak, sőt a különbség időnként a húsz pontot is meghaladta.

Az Olaj jövő szerdán az éllovas török Besiktashoz látogat.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!