Sport

2016.11.18. 09:02

"Jelenleg ráncfelvarrás zajlik nálunk, a botox kezelésen már túlestünk"

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Balkány pontszerzéssel biztosíthatja be őszi első helyét a megtizedelt Baktalórántháza ellen.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Balkány pontszerzéssel biztosíthatja be őszi első helyét a megtizedelt Baktalórántháza ellen.Vérbő hazugság lenne azt lódítani, hogy a csapból is a Balkány folyik, dehogy a megyei első osztályú futballcsapat vastagon témát szolgáltat, az hétszentség. Na ja, a Mirgai-legénység – újoncként! – hetek óta uralja a tabellát, mégpedig veretlenül. Talán már unalmas leírni, ettől még igaz, egyedüli együttes a teljes mezőnyben, amelyet még egyetlen rivális sem tudott elgáncsolni. Mindez különösen megsüvegelendő ama tény tudatában, hogy már csak egy kört kell túlélnie a listavezetőnek az őszi szezonban, amelyet szinte bizonyosan (ehhez egy pont hibádzik...) a tabella tetején zár. Csak majdnem, mivel az elmaradt meccsek miatt még nem az idei záróforduló következik.

Mondjuk, a Balkány számára éppen az utolsó fellépés lesz a Baktalórántháza elleni összecsapás. Ami azt illeti, a vendégek megtizedelve látogatnak az oroszlán barlangjába: legutóbb három játékosuk kapott piros lapot! De ez mégiscsak a Bakta, amely van annyira „rafkós” csapat, hogy akár az éllovassal is kibabráljon.

Miként az is tuti, jöhet eső, lehet sár, bármekkora szél, az Ibrány–Nagyhalász derbi ugyancsak feldobja a programot. Ha az egyik legklasszikusabb (gyakran nézőcsúcsot döntő...) megyei rangadó az idény elején rendezik, alighanem a Halász revansot vett volna a korábbi évek megpróbáltatásaiért, midőn a döntetlen is vért kellett izzadnia. Kétségtelen, az Opre-brigád jól muzsikál az aktuális évadban, míg a házigazda, nem mellesleg bajnoki címvédő a gyászos rajtot követően feltámadt – mióta Nagy Sándor átvette az irányítást a kispadon. Így, persze már nem is annyira egyértelmű a képlet, maradjunk a háromesélyes meghatározásnál.

No és a Nyírgyulaj–Nagyecsed meccsen sem piskóta alakulatok viaskodnak. Olyannyira nem, hogy a hazaiak pontszámban beérhetik (kevesebb győzelmük miatt megelőzni viszont semmiképpen nem tudják...) a második szatmáriakat – ha nyernek. A szatmáriak ugyanakkor nyilvánvalóan – amennyire csak lehet – tapadnának a Balkányra, amely az előző meccsen otthon keserítette őket.

Belehúztak a végére a mátészalkaiak, akik az elmúlt két mérkőzésükön kilenc gólt vágtak – előtte tizenkét meccsen összesen nyolcat. A Gyulaházával szemben elméletileg esély adódik a további kozmetikázásra, tekintve, hogy az ellenfél a harmadik legtöbb találatot kapta eddigi menetelése során.

Ugyancsak érdekes történetnek ígérkezik a Vásárosnamény fehérgyarmati túrája. A beregiek elől-hátul ipari mennyiségben gyártják a gólokat: a Sényővel vívott előző partijukon tizenegy alkalommal zörgött a háló. Más kérdés, hiába vették be ötször a kaput, ez is kevés volt az üdvösséghez. Mindeközben a gyarmati az egyik legszolidabban termelő egylet. Egy hete azért tettek arról, hogy lerázzák magukról eme jelzőt, négyet hintettek Baktán.

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 15. forduló (kezdés: 13, ifi: 11)

Szombat

Nyírgyulaj (4.)–Nagyecsed (2.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Rutinos, jó csapat ellen szeretnénk szépen búcsúzni az őszi nagypályás szezontól.

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Jó csapathoz látogatunk, így a szezon végén annak reménylében lépünk pályára, hogy ponttal, pontokkal térünk haza.

Mátészalkai MTK (10.)–Gyulaháza (14.)

Plesu Ádám, mátészalkai technikai vezető: – Az ősz során háromszor is volt szerencsém látni a gyulaháziakat, mindannyiszor fordulatos, izgalmas, sokgólos mérkőzést játszottak. Részünkről most megelégednénk, ha egy találat születne a meccsen, és persze, azt mi szereznénk. Mindenképpen szükségünk van a győzelemre a nyugodt tavasz érdekében.

Bardi Gábor, gyulaházi edző: – A Szalka az utóbbi időben elkapta a fonalat, sajnos, mi az eredményeket tekintve visszaestünk, ennek ellenére mindent megteszünk a pontszerzés érdekében.

Tiszavasvári (5.)–Szakoly (16.)

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Természetesen nem lebecsülve az ellenfelet, mindenképpen győzelemre számítok, amihez, a Szakolyon kívül saját magunkat is le kell győzni.

Szilágyi Zoltán, szakolyi játékos-edző: – A vasvári katlanban nem fogjuk könnyen adni a bőrünket.

[poll id="1161"]

Vasárnap

Ibrány (12.)–Nagyhalász (3.)

Nagy Sándor, ibrányi edző: – Két jó formában lévő csapat találkozik, reményeink szerint sok néző előtt, jó mérkőzést vívunk. Alaposan felkészülve az ellenfélből, győzelemre törekszünk.

Opre Mihály, nagyhalászi edző: – Olyan meccs következik, amelyen mindegy miként alakult eddig a szezon, erre mindenki különös figyelmet fordít. Az Ibrány feltámadt az ősz végére, de számunkra más eredmény nem elfogadható, mint a győzelem. Ugyanakkor biztosra veszem, ellenfelünk is hasonlóan gondolkodik.

Mándok (13.)–Rakamaz (7.)

Dancs Attila, mándoki edző: – Két utolsó hazai meccsünkön minél több pontot kell szereznünk annak érdekében, hogy elkerüljünk a veszélyes zónából. Tisztában vagyunk azzal, milyen jó képességű csapatot fogadjunk, de akkor is győzni akarunk.

Madalina György, rakamazi edző: – Olyanok vagyunk, mint az Újpest az NB I-ben, ötször játszottunk döntetlent. Valószínűleg ennek köszönhetjük, hogy visszaestünk a tabellán, bár hátra van még két mérkőzésünk a szezonból, amelyeken kozmetikázhatjuk az eddigi szereplésünket. De nem lesz könnyű dolgunk, mivel a mándoki és ibrányi csapat is egyre jobban teljesít. A kitűzött célunkat, a bűvös húsz pont ugyan elértük, a jelek szerint azonban ez is kevés a jobb helyezéshez, úgyhogy eredményes hajrára kell törekednünk.

Cellspan-Balkány (1.)–Baktalórántháza (6.)

Mirgai László, balkányi edző: – Az esztendő utolsó mérkőzésén nem lehet más célunk, minthogy megőrizzük veretlenségünket, egyben lelkes szurkolóinknak megháláljuk egész buzdításukat úgy, hogy jó játékkal és remélhetőleg győzelemmel búcsúzzunk tőlük.

Illés László, baktalórántházi edző: – Fejben és fizikailag kicsit elfáradtunk az idény végére, ez a rossz döntésekben, ingerültségben mutatkozik meg leginkább. Pedig az év két legnehezebb mérkőzése még hátra van... Ezer sebből vérzünk, és a nem érdemtelenül listavezető Balkány otthonában csak úgy lehet esélyünk a pontszerzésre, ha taktikailag fegyelmezettek leszünk, no meg felvállaljuk a feleslegesnek tűnő futásokat is. Ritkán mondok ilyet, de jelen helyzetben az egy ponttal is megelégednék.

Sényő-Carnifex (8.)–Tuzsér (9.)

Ember Roland, sényői edző: – Azt őszi szezonban történteket már nem tudjuk semmiképpen helyrehozni, de nyilván szeretnénk győzelemmel zárni a bajnokság ezen szakaszát. Ez nem lesz egyszerű, mert a Tuzsér a mumusunk, nagyon nem fekszik nekünk a játékstílusa.

Dancs Béla, tuzséri edző: – Az év utolsó meccse következik, jó lenne úgy zárni ezt a szezont, ahogy anno kezdtük – győzelemmel.

Fehérgyarmat (11.)–Vásárosnamény (15.)

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – A végletek csapatát fogadjuk, amelynél csak a listavezető Balkány szerzett több gólt, viszont több gólt csak a sereghajtó Szakoly kapott nála. Ez meghatározza taktikánkat, arra törekszünk, hogy a lőtt gólok száma ne gyarapodjon, ugyanakkor a kapott góljaik számát szeretnénk növelni. Annak ellenére, hogy személyes véleményem szerint óriási szükség van a megye labdarúgásának az olyan fellegvárakra, mint Vásárosnamény! Saját csapatomról annyit, az elmúlt mérkőzésen jól reagáltunk a pályán belül történtekre. Jelenleg ráncfelvarrás zajlik nálunk, a botox kezelésen Baktán már túlestünk, a hét végén pedig tovább folytatódnak a kozmetikai kezelések. Ha mindezek sikeresek lesznek, viszonylag nyugodt telünk lesz. Üdv Naménynak, a megye egyben!

Filep Sándor, vásárosnaményi egyesületi elnök: – Szatmár-Bereg csúcsrangadó, amelyen a győzelmünk csoda, a döntetlen meglepetés, a vereségünk papírforma lenne. Ugyanakkor itt a Bereg szívében mi mindig bízunk a csodákban! Igaz, ezért a csodáért is három pont járna, jelen helyzetünkben viszont a kilenc is kevés lenne. Barátsággal megyünk Fehérgyarmatra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!