Sport

2016.11.13. 09:38

Kisvárda Master Good SE - Új szisztémára váltottak

Kisvárda - A Vác elleni meccset a kezdeti nagy hátrány ellenére is sikerült élessé tennie a npi kézilabda NB I-ben szereplő Kisvárdának.

Kisvárda - A Vác elleni meccset a kezdeti nagy hátrány ellenére is sikerült élessé tennie a npi kézilabda NB I-ben szereplő Kisvárdának.

Győr, Érd, Dunaújváros, Vác. Csapatok, amelyek az ősz eddigi mérkőzésein tetemes előnyhöz jutottak Kisvárdán, és ki könnyebben, ki nehezebben, de nyert is a szabolcsi városban. A kakukktojásmeccsen, az Alba Fehérvár ellen is hátrányból jött vissza a KKC, de akkor csak háromgólos mínuszból kellett kapaszkodni, szemben a nevezettek elleni hét-tizenegy találatnyi differenciából.

Pénteken, a Vác ellen éppenséggel mínusz hétről (6–13) állt talpra a Master Good SE, és 21–21 valamint 24–24 között úgy tűnt, akár a két pont is meglehet, ám a hajrában lakolt meg az újonc az elején elkövetett hibákért.

– Illetve azért, hogy megint elszunyókáltuk a meccs elejét, és a negyedik percben már le kellett raknom az időkérést jelző lapocskát – mondta az erre a meccsre megbízott kisvárdai edző, Dévényi János. – A védekezésünk puha volt, könnyen átmentek rajtunk, elöl pedig lassúnak és körülményeseknek bizonyultunk. Ahogy javult a védekezésünk, úgy csökkent a kezdeti hátrányunk, és még közelebb férkőzhettünk volna az ellenfélhez, ám sajnos két hetest is kihagytunk. A második félidőben a feljavult teljesítményünk, a küzdőképességünk, és a mindössze tíz kapott gólunk viszont megsüvegelendő. Bejött a kapucsere is, így sikerült éles meccset játszanunk a Váccal. A végjátékban megnehezítette a dolgunkat a kétperces kiállításunk, ez is hozzájárult, hogy pont nélkül maradtunk.

A mérkőzés előtt Dévényi János elsősorban a védekezésben ígért újdonságokat, ez a formáción is látszott. Az újítások közül mi állta meg a helyét és mit kell elfelejteni?

– Mátéfi Eszter szakmai igazgatóval együtt néhány újítást szerettünk volna a játékunkba vinni, talán picit többet is, mint amit ilyen rövid alatt el lehetett sajátítani – felelte az elsőmeccses NB I-es tréner. – Igyekeztek a lányok ezeknek az elvárásoknak megfelelni, de látszott rajtuk a görcsösség is, amit a Dunaújváros elleni rosszabb játék utáni bizonyítási vágy okozott. A területvédekezést igyekeztük alkalmazni, a második játékrészben alaposan feljavult a saját kapunk előtti teljesítményünk, erre építhetünk a továbbiakban is. Illetve itt most az a kérdés, hogy miként alakul a szakmai stáb a továbbiakban.

Témánál is vagyunk. A kisvárdai csapat az őszi mérkőzések letudtával egy hét pihenőt kap, hiszen a válogatott svédországi Európa-bajnoksága miatt legközelebb csak december 30-án a Ferencváros otthonában lép pályára. Az edzések és a felkészülési meccsek menetrendje kész, van rá esély, hogy jövő hétfői az is eldől, kinek az irányításával készül tovább a csapat.

Érzelgősek, de profik is

A brazil aztán tényleg olyan nép, amely nem palástolja az érzelmeit. A meccs kezdése előtt a kisvárdai balszélső, Samira Rocha és a váci jobbszélső Alexandra de Nascimento egymás nyakába borult, majd a két világbajnok (a harmadik a vendégek kapusa, Barbara Arenhart volt) egymással szemezve játszotta végig a meccset.

– Régen találkoztunk, így természetes, hogy nagyon megörültünk egymásnak, és a meccs után is nagyot beszélgettünk Samirával – mosolygott a meccsen tíz gólig jutott Nascimento, akit 2012-ben a világ legjobb játékosának választottak. – Ugyanakkor profik vagyunk, így természetes, hogy a pályán kizártuk azt, hogy a válogatottban egymás oldalán szoktunk küzdeni a sikerekért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!