Sport

2016.11.15. 11:14

Meglovasították a csengeri veretlenséget

Csenger, Nyírgyulaj - A Nyírgyulaj idegenben, a Csenger - több mint másfél év után - otthon vesztett.

Csenger, Nyírgyulaj - A Nyírgyulaj idegenben, a Csenger - több mint másfél év után - otthon vesztett.

Noha Madarász János a Veszprém edzője előzetesen azon aggodalmának adott hangot, hogy az élvonalbeli futsalbajnokság aktuális fordulójában mindenre, de gálamérkőzésre tuti nem számíthat csapata a roppant kellemetlen stílust képviselő Nyírgyulaj ellen – csak részben tévedett. A második helyen tanyázó bakonyiak ugyanis ,,bedarálták,, a nyírségieket, igaz, a jutalom előadástól tényleg távol álltak. A látogatók ugyanis alaposan megizzasztották a favorit házigazdát, amely csupán szűk győzelmet aratott.

– Érzésem szerint ugyanannyi esélyünk volt a győzelemre, mint az egyébként nagyon jól szereplő ellenfelünknek. Igazából ki-ki meccset vívtunk, egyáltalán nem játszottunk alárendelt, ha egyszerűen akarnék fogalmazni, az döntött, hogy ők két gólt, mi viszont csak egyet szereztünk, Sajnos, ugyanazt mondhatom, mint már annyiszor korábban, az üres kapuba sem tudtunk betalálni. továbbra is a rossz helyzetkihasználás a legfőbb gondunk – elemezte az eseményeket Lovas Norbert, a Nyírgyulaj játékos-edzője, aki betegség miatt kihagyni kényszerült a felettébb népes közönség előtt rendezett mérkőzést.

Mindenesetre a gyulajiakra némi sszusszanás után újabb kihívás vár: szerdán Magyar Kupa-mérkőzésen, a legjobb nyolc közé jutásért a szintén az NB I-ben érdekelt Ferencvárost fogadják – a nyírbátori sportcsarnokban (kezdés: 19 óra).

Mindeközben olyan történt Csengerben, ami már embertelen régen. Az NB II-es együttes elbukott hazai pályán, erre pedig legutóbb idestova több, mint másfél éve, 205 április 27-én volt példa! Ama nevezetesen alkalommal a DEAC volt a ,,tettes”.. A szatmáriakkal a bajnoki címvédő Kincsem Lovaspark tolt ki, alighanem az őszi idény egyik, ha nem a legjobb, egyben legizgalmasabb összecsapásán. A vendégek ugyanis a második félidő elején már 8–2-re vezettek, ehhez képest az utolsó pillanatokban a pontmentés érdekében törte magát a hosszú hajrát nyitó Csenger, de már nem maradt idő az egyenlítésre. A csarnokban uralkodó légkörről csupán annyit: a közönség úgy ünnepelte a vereség dacára a parkettet felszántó Szilágyi-legénységet, mintha nyert volna!

KM-KT

Futsal

NB I., 8. forduló

Fusal Club Veszprém–Nyírgyulaj KSE 2–1 (1–0)

Veszprém, 1000 néző, v.: Farkas B., Kovács G.

Nyírgyulaj: Pallai G. – Angyalos A., Sánta J., Siska G,, Nagy I. Csere: Tóth B., Szép T., Varga D., Orosz D., Szabó Á., Faragó L., Gömze A., Végső Zs., Pálvölgyi B. Játékos-edző: Lovas Norbert.

Gól: Finta P., Tatai J., illetve Siska G.

További eredmények: Berettyóújfalu–FTC-Futsal 4–1, Haladás–Göcsej Zalaegerszeg 7–1, Bőny–Dunaferr 6–9, Aramis SE–Rába ETO 2–8.

A bajnokság állása: 1. Győri ETO 21 pont, 2. Veszprém 19, 3 Berettyóújfalu 17, 4. Dunaferr 14, 5. Aramis 13, 6. Göcsej Zalaegerszeg 9, 7. Haladás 8 (29–32), 8. Nyírgyulaj 8 (13–19), 9. FTC 5, 10. Bőny 0.

NB II., Keleti csoport

9. forduló

Csenger Futsal–Kincsem Lovaspark 9–10 (2–5)

Csenger, 500 néző, v.: Szűcs L., Szabó L.

Csenger: Szabó J. – Balogh Á., Pankotai I., Osváth S., Gaál K. Csere: Rigó A., Juhász N., Szilágyi L., Illés Gy., Geletey Z., Katona P., Juhász S. Edző: Szilágyi Sándor.

Gól: Gaál K. 4, Rigó A. 3, Osváth S., Juhász N.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!