Sport

2016.11.25. 14:51

Női kézilabda Kárpát Kupa - Tizennyolc fős magyar válogatott utazik

Budapest - Az Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott 21 fős bő keretéből 18-an utaztak el pénteken Kolozsvárra, ahol a hétvégén a Kárpát Kupán szerepel az együttes.

Budapest - Az Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott 21 fős bő keretéből 18-an utaztak el pénteken Kolozsvárra, ahol a hétvégén a Kárpát Kupán szerepel az együttes.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a csapat debreceni felkészülése nem volt zavartalan a héten, mivel a játékosok közül többen vírusos megbetegedéssel küzdöttek, küzdenek. Kim Rasmussen szövetségi kapitány eredetileg 17 játékost akart vinni Romániába, ám végül 18 mellett döntött, a bő keretből Kelemen Éva, Orbán Adrienn és Planéta Szimonetta maradt ki.

"Kis lépésekkel haladunk előre, de nagyon elégedett vagyok a lányok eddigi munkájával. Ami az Eb-keret kialakítását illeti, egyelőre a Kárpát Kupára és a saját játékunk javítására ügyelünk, vasárnap estétől foglalkozunk majd a jövő hét feladataival" - nyilatkozta a szakember, hozzátéve, hogy Kolozsváron nem az eredmény lesz a fontos. Az utóbbi napokban a védekezést gyakorolta sokat a válogatott, így arra koncentrál majd a hétvégén is.

A négy együttest felvonultató torna szombati elődöntőjében Hollandia B-válogatottjával találkozik majd a magyar gárda, vasárnap pedig a románok A vagy B csapatával játszik a harmadik helyért vagy a fináléban.

A magyar női válogatott Kárpát Kupán szereplő kerete:

Kapusok: Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri Audi ETO), Szikora Melinda (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Győri Audi ETO), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Jobbátlövők: Hornyák Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kovács Anna (Dunaújvárosi KKA)

Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Beállók: Dombi Luca (Mosonmagyaróvár), Kisfaludy Anett (Érd), Mészáros Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Balátlövők: Klivinyi Kinga (Érd), Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Triscsuk Krisztina (Siófok)

Balszélsők: Erdősi Ildikó (Siófok), Schatzl Nadine (FTC Rail Cargo Hungaria)

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!