Sport

2016.11.10. 08:13

Női kosárlabda Euroliga - Soproni siker a Bourges ellen

Sopron - A Sopron hazai pályán nyolc ponttal felülmúlta a Bourges csapatát szerdán a női kosárlabda Euroliga harmadik fordulójában.

Sopron - A Sopron hazai pályán nyolc ponttal felülmúlta a Bourges csapatát szerdán a női kosárlabda Euroliga harmadik fordulójában.

Eredmény:

B csoport, 3. forduló:

Uniqa Sopron-Bourges (francia) 77-69 (20-16, 12-20, 14-17, 31-16)

a magyar csapat legjobb dobói: Turner 21, Fegyverneky 15, Crvendakic 15, Krnjic 12

A magyar bajnok a nyitófordulóban kétszeri hosszabbítás után nyert a lengyel Polkowice vendégeként, majd a múlt héten 21 pontos vereséget szenvedett a címvédő Jekatyerinburgnál. A Bourges már régi ismerősként érkezett Sopronba, mivel a két gárda 1999 és 2010 között 14-szer találkozott egymással, ezek során hazai szempontból 889-983 volt a pontarány. A francia együttes a második vonalnak számító Európa Kupa címvédője, és két kör után veretlenül állt az Euroligában.

A Sopron kezdte jobban a találkozót, a nyitó felvonás végére négypontos előnybe került, ám a nagyszünetre fordított a francia együttes. A harmadik negyedben tovább növelte előnyét a Bourges, de a záró felvonásban mutatott remek teljesítményével kiharcolta a győzelmet a magyar csapat.

Sterbenz László együttese december elsején - az Európa-bajnoki selejtezők után - Oroszországba, az Orenburghoz látogat.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!