Sport

2016.11.23. 13:23

Úszószövetségi vita - Gyárfás Tamás és a MÚSZ pert indít rágalmazás miatt

Budapest - Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke az olimpiai bajnok Szabó József ellen, az általa irányított szervezet pedig a nyíltvízi úszók egykori szövetségi kapitánya, Németh Zsolt ellen indít pert rágalmazás miatt.

Budapest - Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke az olimpiai bajnok Szabó József ellen, az általa irányított szervezet pedig a nyíltvízi úszók egykori szövetségi kapitánya, Németh Zsolt ellen indít pert rágalmazás miatt.

A MÚSZ szerdai közleménye szerint hitelrontásért perlik be Németh Zsoltot, amiért azt állította egy televíziós nyilatkozatában, hogy a szövetség megvásárolja a közgyűlési szavazatokat.

"Állításával ellentétben az egyesületek kizárólag az eredményességi rangsor alapján kapják a támogatásokat, amelyekről a szerződést a szövetség akkor továbbítja a számukra, amikor a nekik járó források megérkeznek a szövetséghez az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Ennek aláírása, folyósítása teljes mértékben független a mindenkori közgyűlés időpontjától" - derül ki a MÚSZ állásfoglalásából.

A közlemény szerint Gyárfás Tamás azért tesz jogi lépéseket Szabó Józseffel szemben, mert egy portálon "hamis állításokat" fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy az elnök a múltban jutalékot vett fel a megkötött szponzori szerződések után. Gyárfás kijelentette: az olimpiai aranyérmes úszóval a nyilvánosság előtt nem kíván vitát folytatni, a bíróságon azonban kénytelen elégtételt kérni, hiszen "1993 óta soha, semmilyen formában nem vett fel jutalékot, fizetést, illetve költségtérítést a MÚSZ-tól, mint ahogy Szabó József többi, részben kegyeletsértő állításai is minden valóságalapot nélkülöznek".

Németh Zsolt és Szabó József is azzal összefüggésben szólalt meg, hogy egyre inkább elmérgesedett a helyzet a MÚSZ elnöksége és azon versenyzők között, akik a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka vezetésével mielőbbi változásokat ösztönöznek a sportágban.

- MTI -


Budapest - A Magyar Úszó Szövetség elnöksége szerint tévúton járnak azok a versenyzők, akik a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka vezetésével nyílt levélben mielőbbi változásokat ösztönöznek a sportágban.

 


Budapest - Hargitay Andrást javasolja elnöknek és helyette Sós Csaba jelenlegi szakmai alelnököt szövetségi kapitánynak Czene Attila az úszók és a szövetség közötti vitában.


Budapest - Gyárfás Tamás elnöknek és a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) teljes vezetőségének távozását kérik azok az úszók, akik a múlt héten külön-külön emeltek szót a sportág irányításában szerintük meglévő problémák miatt.


Budapest - Az olimpiai ezüstérmes, világbajnok Cseh László is tagja annak a bizottságnak, amely a versenyzők gondjait igyekszik feltárni az elmúlt napok történései nyomán, s amelynek összetételét pénteken hozta nyilvánosságra a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöksége. Az olimpiai bajnok Czene Attila szerint diktatúra van a magyar úszósportban, s az elnök, Gyárfás Tamás beleszól szakmai döntésekbe is. A vádakat Hargitay András szövetségi kapitány visszautasította.


Budapest - A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) vezetése értetlenséggel fogadta Hosszú Katinka újabb megnyilvánulását, és a háromszoros olimpiai bajnok súlyos kritikájában szereplő vádakat megalapozatlannak minősítette.

 


Budapest - Hosszú Katinka nyílt levélben lemondásra szólította fel Gyárfás Tamást, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökét. A háromszoros olimpiai bajnok, sokszoros világ- és Európa-bajnok úszónő az MTI-hez eljuttatott keddi közleményében úgy fogalmazott: az utóbbi időben Gyárfás Tamás részéről napvilágot látott nyilatkozatok miatt döntött úgy, hogy ideje megszólalnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!