Sport

2016.12.09. 14:11

A zárókör után lejthetnek a parketten

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Mátészalka őszi elsőként, a Kölcsey, Vitka, Fehérgyarmat hármas az eredményes búcsú reményében lép pályára.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Mátészalka őszi elsőként, a Kölcsey, Vitka, Fehérgyarmat hármas az eredményes búcsú reményében lép pályára.

Az utolsó tánc. Mármint az őszi idényben. Véget ér ugyanis a keringő a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, a zárókör pedig után pedig lesz olyan csapat, amely bizonyosan elégedetten lejt majd a parketten. A női fronton érdekelt Mátészalkai MTK például garantáltan a tabella tetején fejezi be az évet, és a szombaton (kezdés: 15 óra) esedékes hazai fellépés az ózdi Lóci SE ellen még szebbé varázsolhatja az egyébként is tetszetős összképet. Vakarcs Krisztina együttese a második fordulóban ugyan elbukott a Kölcsey DSE-Nyíregyháza otthonában, azóta viszont zsinórban nyolcszor diadalmaskodott – jelenlegi négy pontos előnye a második Füzesabony, illetve a harmadik Hajdúböszörménnyel szemben pedig akár még tovább is hízhat. A szatmáriak számára egyáltalán nem tűnnek leküzdhetetlennek a táblázaton kilencedik vendégek, de azért jobb félni, mint megijedni.

A Kölcsey szintén olyan meccset játszik vasárnap (11 óra) a Continental Arénában, amely tuti egyesnek ígérkezik. A sereghajtó Alsózsolca eleddig nem sok vízet zavart, jelzésértékű, hogy valamennyi bajnoki találkozóján elvérzett, nem egyszer meglehetősen nagy zakót benézve. A hazai siker azt jelentené, hogy a a nyíregyházi hölgykoszorú negyediknél rosszabb pozícióban nem fejezheti be idei szereplését.

Mindeközben nagy sansz mutatkozik arra, hogy a Vitka is feljebb rukkoljon a momentán elfoglalt nyolcadik helyről. A beregieknek Miskolcon lesz jelenésük, ahol egyáltalán nem reménytelen a két pont begyűjtése. A házigazdánál csupán az említett Alsózsolca muzsikált gyengébben, míg Szemán Szilvia gárdája elkapta a fonalat a szezon hajrájában.

Mint azt már megpedzettük, a férfi vonalon érintett Kisvárda – az előrehozott meccsek következtében – erre az évre letudta bajnoki kötelezettségét, és az is eldőlt, hogy az ötödik helyre „fagyott”. Ugyanakkor a Fehérgyarmat szombaton idegenbeli túrával köszön el: a Balmazújváros U23 otthonában szépíthet bizonyítványán. Annál is inkább, mivel a hajdúsági titánok csak két győzelmet mutathatnak fel, csupán egyetlen riválist előznek, jelesül a táblázat végén ragadt egri fiatalokat. Bár a Falcsik-legénység jelentősen nem mozdulhat előre (ha nyer, a hetedik Kazincbarcika elé vághat...), nyilván csipkedni fogja magát az emlékezetes búcsú érdekében.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!