Sport

2016.12.13. 11:39

Még egy szett egy helyezést jelentett volna

Nyírbátor - A serdülő korból kilépő Molnár Dávid nyolcadik lett a legjobb ifjúsági asztaliteniszezők mezőnyében.

Nyírbátor - A serdülő korból kilépő Molnár Dávid nyolcadik lett a legjobb ifjúsági asztaliteniszezők mezőnyében.

Még be sem lépett az ifjúsági korba, de máris játszhatott a korosztály top-12 bajnokságán Molnár Dávid. A serdülő korcsoporttól az év végével búcsúzó nyírbátori játékos – aki két héttel korábban a serdülők hasonló, Nyírbátorban rendezett versenyén a negyedik pozíciót szerezte meg – a ranglistahelyezése alapján kiharcolta, hogy ott lehessen a tizenkét legjobb honi ifijátékos számára megrendezett viadalon.

A budapesti versenyen végül csak 11 pingpongos teljesítményét lehetett értékelni, mivel az Ausztriában légióskodó Juhász Patrik a negyedik fordulót követően sérülés miatt visszalépett, így az ő eredményeit törölték. A bátori titán nagyjából annak megfelelően szerepelt, ahogy várni lehetett tőle, kicsit bosszantó, hogy három mérkőzést is döntő játszmában veszített el. Ha ezek közül a Nagy Norbert vagy a Kovács Gábor ellenit megnyeri, akkor az egy helyezésnyi javulást eredményezhetett volna a számára, így viszont három győzelemmel és hét vereséggel a nyolcadik helyen zárt.

Az viszont megnyugvással tölthette el Dávidot, hogy sikerült visszavágnia Terék Norbertnek a Nyírbátorban elszenvedett vereségért, ami miatt akkor a második helyett a negyedik helyen zárt. Nemcsak ők voltak ott a serdülők közül az ifik topmezőnyében, hiszen ezt a versenyt is az az András Csaba nyerte meg – ráadásul újra veretlenül –, aki a fiatalabb korosztályban is az élen végzett.

Ifjúsági fiú top-12 bajnokság, Budapest

Eredmények: Molnár D. (Nyírbátori ASE)–Balázs B. (Univer Kecskemét) 0:3, –Terék N. (KSI) 3:1, –Molnár I. P. (Jászkun Volán SC) 2:3, –Nagy N. (Budaörsi SC) 2:3, –Bruckner M. (BVSC-Zugló) 1:3, –András Cs. (BVSC-Zugló) 0:3, –Both L. (BVSC-Zugló) 3:1, Nagy B. (ATSK Szeged) 3:0, –Kovács G. (BVSC-Zugló) 2:3.

Végeredmény: 8. Molnár Dávid (Nyírbátori ASE) 3 győzelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!