Sport

2016.12.03. 18:06

Mindenki betalált, a Cápák továbbjutottak

Nyíregyháza - Fölényes győzelmet aratottak a nyíregyháziak a Hepp-kupában a bajaiak ellen.

Nyíregyháza - Fölényes győzelmet aratottak a nyíregyháziak a Hepp-kupában a bajaiak ellen.

Mándity, Délity, Piukovics. Igazi délvidéki hangzású bácskai nevek, jól demonstrálva, hogy a helyi erőkre alapozva érkezett a bajai csapat a Hepp-kupa mérkőzésre, a hozzá hasonlóan NB I B csoportos, ám persze a keleti ágon szereplő Nyíregyházához. A helyi kötődés erős a Kék Cápáknál is, ám 14–6-ig leginkább Emani Gant nyolc pontjával jutott el a házigazda.

Aztán szép lassan mindenki belelendült, és az addig is vezető hazaiak akkor döntötték el a meccset, amikor az első negyed végén, a második negyed elején 21–0-s rohamot repesztettek, és 20–15-ről 41–15-re alakították az állást. Az agyonnyert második negyed után következett a kiegyensúlyozott második félidő, és immár az is szempont volt hazai oldalon, hogy minél többen lehetőséghez jussanak, miközben Czura Attila is igazolta, hogy nem véletlenül lett a múlt heti egyetemi–U20-as meccs legértékesebb játékosa. A kezdő ötöst felváltották a juniorok, tétmeccsen mutatkozott be a csapatban Balogh Bendegúz, aki egy gól jó plusz büntető kombinációval mutatkozott be. Végül a hazai csapat mind a tizenkét benevezett játékosa szerzett kosarat (a slusszpoén Mokánszki Máté triplája volt), és fölényesen győzelemmel jutott be a legjobb nyolc közé.

KM


Hepp-kupa: Férfi nyolcaddöntő

Nyíregyháza Blue Sharks–Bajai Bácska FKSE 94–65 (26–15, 29–11, 18–18, 21–21)

Blue Sharks: Bus I. 6, Czura 21/9, Fazekas Cs. 8/6, Nagy K. 16/9, Gant 12. Csere: Varga M. 7, Sitku M. 2, Oláh Z. 2, Gáspár B. 2, Vaskó 5/3, Mokánszki 10/6, Balogh B. 3. Edző: Siska János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!