Sport

2016.12.28. 08:45

Valami megtört Tuzséron

Tuzsér - A Tuzsér nem volt igazi csapat, egyesek úgy érezték, mindent megtehetnek a pályán.

Tuzsér - A Tuzsér nem volt igazi csapat, egyesek úgy érezték, mindent megtehetnek a pályán.

Ettől volt már jobb. Sokkal jobb. Mást ne mondjunk, alig másfél éve bajnoki címet ünnepelt a Tuzsér, amely egyébként is azon megyei első osztályú futballcsapatok táborát gyarapítja, amelyek a főerőhöz tartoznak. Ehhez képest, meglehetősen nagy a visszaesés. Mindemellett egy illúzióval leszámolhatnak a Tisza-partján. A Dancs-legénység otthona esztendők hosszú során át szinte bevehetetlennek számított. Oda aztán tényleg nem nyerni jártak az ellenfelek. Ősszel viszont megfordult a trend: hazai pályán rosszabbul muzsikált, mint idegenben.

– Nincs ezen mit szépíteni, óriási csalódás a csapat szereplése – fogalmazott kertelés nélkül Dancs Béla, a Tuzsér játékos-edzője. – A hozzáállást, a játékot tekintve messze elmaradtunk a várttól. Pedig nagyon jól indítottuk a szezont, motiváltan, főként pedig eredményesen, utólag kiváltképp felértékelődött, hogy a nyitányon nyertünk az élmezőnyhöz tartozó Rakamaz otthonában. Utána viszont valami megtört... Az edzéslátogatottság szinte minimálisra csökkent, miközben akadtak játékosok, akik többet gondoltak magukról, mint amit valójában érnek. Egyesek úgy érezték, mindent megtehetnek a pályán, öncélúan futballoztak, fittyet hánytak a taktikai utasításokra, előtérbe kerültek az egyéni érdekek. Nem voltunk igazi csapat, ráadásul később sem találtunk vissza a régi kerékvágásba. Bár az utolsó négy fordulóban veretlenek maradtunk, ez csupán némi kozmetikázásra volt elegendő. Minden elárul, hogy a keret őszi legjobbjának Zán Krisztián kapus bizonyult, ő nyújtotta azt a teljesítményt, amitől jó néhány mezőnyjátékos messze elmaradt.

Emberemlékezet óta nem állt „féltávnál” ennyire hátul a tabellán a Tuzsér, olyannyira, hogy már nem árt visszafelé is tekintenie.

– A folytatásról egyelőre nem szeretnék semmit mondani, akadnak még kérdőjelek, amelyek megoldásra várnak, Az biztos, hogy minden tekintetben gyökeres fordulatra lesz szükség! – nyomatékosította Dancs Béla.

KM-KT


Tuzséri tükör

A Tuzsér megyei I. osztályú csapatának őszi mutatói

A bajnoki állás: 11. Tuzsér 15 5 4 6 19–21 19

Otthon: 7 2 1 4 8–12 7

Idegenben: 8 3 3 2 11–9 12

A házi góllövőlista. 8 gólos: Hriskevics Sándor. 4 gólos: Soós Tibor. 3 gólos: Szaffián Szabolcs. 2 gólos: Veress László. 1 gólos: Setét Richárd, Zán Péter.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!