Sport

2016.12.01. 08:52

Világklasszisok érkeznek Nyíregyházára

Nyíregyháza - A nyírgyulaji Nagy Imre is tagja a spanyolok ellen – a Continental Arénában – pályára lépő magyar keretnek.

Nyíregyháza - A nyírgyulaji Nagy Imre is tagja a spanyolok ellen – a Continental Arénában – pályára lépő magyar keretnek.

A parketta ördögei ezúttal nem a táncot lejtik, sokkal inkább a labdát bűvölik. A világranglista második helyén jegyzett, nem mellesleg kétszeres világbajnok, hétszeres (!) Európa-bajnok, momentán is Eb-címvédő spanyol futsalválogatott december 5-én, majd egy nappal később a nyíregyházi Continental Arénéban barátságos mérkőzést vív a magyar nemzeti együttes ellen. A hétfői mérkőzés 20.30-kor (az M4 Sport élőben közvetíti), a keddi pedig 18 órakor kezdődik.

Vagyis, a sportág igazi klasszisai, lépnek színre a nyírségi katlanban. A vendégek némely játékosa valóságos szupersztárnak járó státust élvez a műfajban, elvégre varázslatos megoldásokra képesek. Nem véletlen, hogy a honi szövetség is az ugyancsak spanyol Sito Riverát kérte fel a szövetségi kapitány posztra, akinek irányításával a tavaszi Eb-selejtezőkre készülő magyar válogatott számára jelentős erőpróba lesz a kettős bevetés.

A házigazdák keretének tagja a Nyírgyulaj élvonalbeli együttesének huszonkét éves frontembere, Nagy Imre! Ugyanakkor a mieink kétségkívül legismertebb játékosa Dróth Zoltán: a korábbi győri ászt az év elején szerződtette az Európa legjobb futsalcsapatának elkönyvelt kazah Kajrat Almati – sérülés miatt hiányozni fog.

– A spanyolok elleni mérkőzések megmutathatják, hol járunk jelenlegi a világ egyik legjobb válogatottja ellen. Természetesen nem tűzhetjük ki célul, hogy legyőzzük a spanyol válogatottat, azt viszont igen, hogy mindent megtegyünk a szoros mérkőzések érdekében. A játékosok fejlődését az ilyen találkozók segítik a legjobban, ezért egész biztosan sokat tanulhatunk a két összecsapásból, a két meccs sokat segítséget adhat a tétmérkőzésekre való felkészülésben – nyilatkozta a honi szövetség honlapjának Sito Rivera, a magyar válogatott szakvezetője.

KM-KT

A magyar keret

Kapusok: Matkovics Gábor, Tóth Gyula (mindkettő Rába ETO Futsal)

Mezőnyjátékosok: Harnisch Ákos, Dávid Richárd, Vas Ádám (mindkettő Rába ETO Futsal), Horváth Norbert, Hosszú Ádám, Klacsák Bence (mindhárom Dunaújváros), Komáromi Péter (Ferencváros), Szeghy Szabolcs (Aramis), Tatai József (Veszprém), Gál István,Szabó Péter (mindkettő Berettyóújfalu), Nagy Imre (Nyírgyulaj KSE)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!