Sport

2017.01.17. 16:13

Férfi kézilabda-vb - Császár: nagyszerű érzés visszatérni Franciaországba

Rouen - Császár Gábor, a magyar férfi kézilabda-válogatott irányítója nagy örömmel tért vissza a világbajnokságnak otthont adó Franciaországba, ahol korábban két időszakban is játszott.

Rouen - Császár Gábor, a magyar férfi kézilabda-válogatott irányítója nagy örömmel tért vissza a világbajnokságnak otthont adó Franciaországba, ahol korábban két időszakban is játszott.

"Szeretem a francia ételeket, a francia szavakat viszont szinte teljesen elfelejtettem, úgyhogy most újra kell tanulnom a nyelvet. Nagyszerű érzés újra itt lenni Franciaországban és találkozni néhány régi csapattársammal" - nyilatkozta kedden a világbajnokság honlapján Császár Gábor, aki a 2009/10-es idényben a Chambery Savoie, 2013 és 2015 között pedig a Paris Saint-Germain együttesét erősítette.

A svájci Kadetten Schaffhausen irányítója kifejtette, jelenleg a válogatott nyolcaddöntőbe jutása a legfontosabb számára. "A németektől és a horvátoktól is kikaptunk, bár volt esélyünk nyerni. Nagyobb, hatvan percig tartó stabilitással meglepetést szerezhettünk volna. A Chile elleni sikert követően le kell győznünk Szaúd-Arábiát és Fehéroroszországot is a harmadik helyhez, ez most az elsődleges célunk. Ezek a meccsek olyanok számunkra, mint a döntők" - tette hozzá.

A tornán eddig kilencgólos Császár szerint pillanatnyilag úgy tűnik, Svédországgal találkozhatnak a magyarok a nyolcaddöntőben: "Teljesíthető feladat lenne számunkra, de ennyire még nem tekintünk előre, a hangsúly most a szaúdiakon van."

Az első csoportmeccs első félidejének közepén megsérült csapatkapitányról, Nagy Lászlóról elmondta, reményei szerint még pályára léphet a világbajnokságon, és jelenleg úgy tűnik, erre jó esélye van.

Császár végül megnevezte, melyik csapatokat várja a párizsi elődöntőbe:

"Németország, Horvátország, Franciaország és talán a svéd-magyar párharc továbbjutója jó eséllyel ott lehet a torna végső fázisában" - nyilatkozta.

A magyarok az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes németektől pénteken 27-23-ra, az Európa-bajnoki harmadik horvátoktól szombaton 31-28-ra kaptak ki a roueni C csoportban, Chilét 34-29-re legyőzték hétfőn, a következő ellenfelük pedig Szaúd-Arábia csapata lesz szerdán 14 órától. A hatcsapatos csoport első négy helyezettje jut tovább a nyolcaddöntőbe, az ötödik és a hatodik az alsóházban az Elnök Kupáért folytathatja szereplését. A magyar együttes pénteken Fehéroroszország együttesével zárja a világbajnokság első fázisát.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!