Sport

2017.01.03. 16:42

Jól halad a dombrádi Ács-munka

Dombrád - Ha már ilyen jól indultak a Tisza-partiak, szeretnének bajnokságot nyerni.

Dombrád - Ha már ilyen jól indultak a Tisza-partiak, szeretnének bajnokságot nyerni.

Hajszál hiányzott. Mármint ahhoz, hogy maga a tökély legyen a Dombrád őszi produkciója. A megyei másodosztályú futballcsapat éppen az utolsó Záhony elleni mérkőzésén szúrta el ennek esélyét, persze esetében ez az egyetlen árva döntetlen minden, csak nem dráma. A Nyírerdő-csoport élén nyomuló Tisza-partiak így is hét pontos előnyt „táraztak be” a második Nyírkarásszal szemben folytatásra, ami meglehetősen tekintélyes előnynek tűnik.

– Az előző évadban a jónak mondható harmadik helyen végeztünk – fejtegette Kató István, a Dombrád edzője. – A jelenlegi szezonra a vezetőkkel közösen tervezett célunk a még jobb teljesítmény, ebbe pedig belefér a bajnokság megnyerése is. Az elfogadható nyári felkészülés követően az ötödik forduló után kerültünk az élre, ahol sikerült megragadnunk. A Záhony elleni döntetlen ellenére jól szerepelt a csapat, sőt, magabiztos előnyt szerzett, ami túlszárnyalta az elvárásokat. Egyénileg nem emelnék ki senkit: a védekezésünk stabilnak nevezhető, a támadójátékot tekintve erősek vagyunk, ezt bizonyítja, hogy a csoport góllövőlistáját három dombrádi játékos vezeti! Ettől függetlenül akadt olyan a mérkőzés, amelyen a kapusunk bravúrjainak köszönhettük, hogy begyűjtöttük meg a három pontot.

Tény és való, a Dávid Róbert, Derceni Béla, Ács Gábor trió ipari mennyiségben termelte a gólokat: a hármas tagjai ötvenegy alkalommal köszöntek be az ellenfeleknek, miközben csupán a Nyírkarász hátsó alakzata működött hatékonyabban a dombrádi védelemnél. Mindazonáltal nem árt az óvatosság.

– Nehéz tavasz vár ránk, és ezt nem azért mondom, mert így szokás – fogalmazott Kató István. – A tabella élmezőnyéhez tartozó csapatokkal idegenben találkozunk, noha papíron vannak könnyebb ellenfelek, amelyek azonban bármikor, bárki ellen képesek meglepetésekre. Ezért arra törekszünk, hogy a lehetőségekhez mérten egy-két poszton erősítsünk, és ha már ilyen jól indultunk, szeretnénk a tabella tetején maradni.

KM-KT

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!