Sport

2017.01.19. 10:48

Korcsolya- és jégszoborfaragó versenyek a szombati I. Téli SóstOlimpián

Nyíregyháza - A szokatlanul hideg időjárásnak köszönhetően néhány hete – öt év kihagyás után – ismét <a href="/iii-sostoi-korcsolya-verseny/3329725">jégkorcsolyaversenyt rendeztek</a> a Sóstón. A tó jegén szép számú versenyző és közönség gyűlt össze, azonban a mínusz tíz fok alatti hőmérséklet és az erős szél miatt sok érdeklődő inkább otthon maradt.

Nyíregyháza - A szokatlanul hideg időjárásnak köszönhetően néhány hete – öt év kihagyás után – ismét jégkorcsolyaversenyt rendeztek a Sóstón. A tó jegén szép számú versenyző és közönség gyűlt össze, azonban a mínusz tíz fok alatti hőmérséklet és az erős szél miatt sok érdeklődő inkább otthon maradt.

A biztonsági feltételek az enyhébb időjárás ellenére továbbra is adottak, ezért a szervezők - a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.-hez és a Sóstói Jégbarátok Köréhez Nyíregyháza önkormányzata is csatlakozott - újabb versenyt rendeznek január 21-én, ezúttal I. Téli SóstOlimpia néven.

- Tíz órakor kezdődnek a korcsolyaversenyek, előtte hét kategóriában lehet nevezni életkor és nem szerint – tájékoztatta lapunkat Podlovics Roland.

- A Tófürdőn már kialakították a pályát, tükörsima jég várja a versenyzőket, ugyanis a megolvadt víz egyenletesen szétterült, mielőtt újra megfagyott. Mivel olimpia az elnevezés, természetesen nem csupán egyféle megmérettetés várható: Nyíregyháza meghatározó vállalatai ötfős csapatokat indítanak a jégszoborfaragó versenyen, amelyhez az alapanyagot a csónakázótóból nyerik ki. A látványosnak ígérkező versengés ugyancsak 10 órakor kezdődik. A rendezvény ingyenes, a nevezők forró teát és emléklapot kapnak, a győztesek pedig oklevéllel és jutalommal térhetnek haza – részletezte a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

KM-HP


Farkasordító hidegben rendezték meg Nyíregyházán a III. Sóstói jégkorcsolya versenyt és jégkorong bajnokságot szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!