Sport

2017.01.03. 16:38

Nem esett el a keleti fellegvár

Fehérgyarmat - A Fehérgyarmatot kulcsemberek kidőlése hátráltatta, de a remény nem veszett el.

Fehérgyarmat - A Fehérgyarmatot kulcsemberek kidőlése hátráltatta, de a remény nem veszett el.

A fehérgyarmatiak már a rajt előtt átkozhatták a sorsot. Az NB II-es férfi kézilabda együttes gólzsákja, hosszú ideje rendíthetetlen frontembere, Szabó Péter a teljes őszi idényre kidőlt. A baj pedig nem járt egyedül, Kósa Dániel bevetésének reménye ugyancsak romba dőlt. Így mindjárt másként festett az előzetesen biztatónak tűnő kép, ráadásul a szatmáriak „belefutottak” néhány balszerencsés vereségbe. A keleti fellegvár nem esett el, mindazonáltal a nyolcadik pozícióba szorult, igaz, nem szakadt le vészesen.

– A bajnokság kezdete előtt az 1-5. hely elérését tűztük ki célul – mélyedt a részletekbe Falcsik Miklós, a Fehérgyarmat edzője. – Ettől egy kicsit messzire kerültünk, de nem reménytelen a helyzetünk. Minden csapat életében vannak nehéz időszakok, hullámvölgyek, amelyeket előbb-utóbb legyőznek és visszazökken megint minden a régi kerékvágásba. Nagyon jól kezdődött az új szezon, és a felkészüléssel minden rendben volt. Az előre eltervezett ütemben hajtottuk végre a feladatokat, az edzőmérkőzések a tervek szerint alakultak. Az utolsó előkészületi mérkőzésig úgy tűnt, hogy minden rendben lesz, ekkor azonban két meghatározó játékosunk, Szabó Péter és Kósa Dániel megsérültek, csak egy hetünk maradt, hogy rendezzük a sorainkat. Ez az idő kevésnek bizonyult, hiszen az első hazai bajnokin csak nagy bravúrral és szerencsével tudtunk pontot menteni a Berettyóújfalu ellen. Gyorsan kellett cselekedni és megpróbáltuk kettős játékengedélyű fiatalokkal pótolni a hiányukat. Úgy nézett ki, sikerült áthidalni a pillanatnyi akadályokat, azonban a későbbiekben kiderült, ez nem ilyen egyszerű, és közben még a szerencsével is hadilábon álltunk.

– Az öt hazai mérkőzésünket, egy döntetlennel, egy vereséggel és három győzelemmel zártuk, ami nem igazán mondható jó teljesítménynek. A hat idegenbeli fellépésünk alkalmából pedig csak egyszer tudtuk győztesen elhagyni a pályát. Háromszor is csak minimális, és nagyon bosszantó egy-egy gólos vereséget szenvedtünk.

Természetesen Falcsik Miklós, no meg a gyarmati különbség nem szeretne itt leragadni. Mármint a középmezőnyben. Tavasszal tehát irány az élboly. Legalábbis ezért hajtanak majd.

– A közvetlen élbolytól hat pont távolságra vagyunk, ami nem tűnik olyan nagynak, hogy ne tudnánk a tavasz során ledolgozni. Ezen dolgozunk majd a felkészülés során, hiszen a hat hazai mérkőzésünket mindenképpen szeretnénk megnyerni. Idegenben továbbra is nagy bravúrokra lesz szükség a pontszerzés érdekben – sejtette a tréner.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!