Sport

2017.02.11. 08:28

Fatum-Nyíregyháza - Sikeres éjszakai műszak

Nyíregyháza - A Békéscsaba nyerte a kupadöntőt, a Nyíregyháza pedig a bronzmeccsen diadalmaskodott.

Nyíregyháza - A Békéscsaba nyerte a kupadöntőt, a Nyíregyháza pedig a bronzmeccsen diadalmaskodott.

A Békéscsaba nyerte a női röplabda Magyar Kupát, miután a döntőben – akárcsak egy esztendeje – felülmúlta (3:0) a Vasast. Az érdi finálét követően lépett színre a Fatum-Nyíregyháza, amely a bronzmérkőzésén a Jászberénnyel találkozott. A nyírségiek ezúttal is nélkülözni kényszerültek frontemberüket, a térdsérüléssel bajlódó Josefina Fernandezt, talán éppen az ő pontjai hiányoztak az első, roppant kiélezett szettben, amelyet az ellenfél nyert. A második felvonásban négy pontos hátrány dolgozott le a Horváth-gárda, majd a legjobbkor, a végjátékban elhúzott, így egyenlített. A nyíregyháziak a folytatásban sem engedték ki kezükből az irányítást, magabiztosan őrizve előnyüket kerekedtek felül a harmadik etapban. A lassan éjszakába nyúlt összecsapást nem kívánta tovább húzni a Fatum, lendületből behúzta a negyedik játszmát is, mégpedig felettébb magabiztosan, aminek jutalmaként teljesítette küldetését: érmet szerzett ebben a küzdelemsorozatban.

KM

Röplabda: Magyar Kupa, női

Mérkőzés a 3. helyért

Fatum-Nyíregyháza–Jászberény 3:1 (-24, 21, 17, 21)

Érd, 500 néző, v.: Tillamann Gy., Vári P.

Nyíregyháza: Genesis F., Valdez, Vacsi E., Kalotai, Szombathelyi Sz., Villám L. Csere: Isis F., Tóth F. (liberók), Kundrák E. Edző: Horváth András.

Döntő: Békéscsaba–Vasas 3:0 (15, 21, 6)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!