Sport

2017.02.22. 11:21

Izgalmas bronzcsata

Nyíregyháza - A remek bajnoki szereplés mellett a Nyíregyházi PLE sportlövői egy Európa-bajnoki kvótával is gazdagodott.

Nyíregyháza - A remek bajnoki szereplés mellett a Nyíregyházi PLE sportlövői egy Európa-bajnoki kvótával is gazdagodott.

Szép eredményekkel tértek haza Százhalombattáról, a légfegyveres országos bajnokságról a Nyíregyházi PLE versenyzői.

A junior fiú légpisztolyosok alapversenyében Vareha Attila a második helyezést szerezte meg 554 köregységgel, míg Agárdy Vilmos (540) a kilencedik helyen zárt. A nyolcas döntőben Varehának sem volt szerencséje, hiszen egy tizeddel maradt le a bajnoki aranyéremről, és végül a második helyen zárt. A nyíregyháziak csapata Vareha Attila, Agárdy Vilmos, Kiss Attila összetételben a harmadik helyezést szerezte meg, és az olimpiai bajnok Igaly Dianától vehette át az érmeket. Ugyanebben a versenyszámban, az ifjúságiak között Vareha Attila 553 körrel szintén a második helyezést szerezte meg, míg a Vareha Attila, Kiss Attila, Oláh János alkotta NYPLE-csapat a hatodik lett.

A nagy meglepetést az Agárdy Vilmos, Pataki Klaudia vegyes páros okozta, hiszen a versenyszámban Európa-bajnok Agárdy a még ifjúságikorú versenyzőtársával kiegészülve bronzérmet nyert, őket csak a KSI két csapata előzte meg, amelyek közül a bajnok duóban szerepet kapott az olimpikon Egri Viktória is.

Amúgy nagy izgalmakat hozott a finálé, Vilmos és Klaudia a negyedik helyen jutott be a döntőbe, és a két négyes csoport közül az erősebbikbe kerültek. Itt csak az Egri Viktóriával kiálló KSI-sek előzték meg őket, amivel kiharcolták a bronzmérkőzés lehetőségét, és azon hallatlan izgalmak közepette, 5–4-re győzték le a házigazda százhalombattaiakat.

A megszerzett érmek mellett külön öröm, hogy Vareha Attila bekerült a március elején esedékes maribori tíz méteres légfegyveres Európa-bajnokságra utazó válogatottba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!