Sport

2017.03.30. 10:00

Ahogy esik úgy puffan - a tiszavasváriak mestere nincs megelégedve

Tiszavasvári - A Tiszavasvári edzője szerint érthetetlen és elfogadhatatlan, ha egy játékos nem motivál az előrelépés lehetősége.

Tiszavasvári - A Tiszavasvári edzője szerint érthetetlen és elfogadhatatlan, ha egy játékos nem motivál az előrelépés lehetősége.

Kiss Gábor a magyar futballban meglehetősen szokatlan kritikus hangnemet ütött meg. A Tiszavasvári ugyan a harmadik helyen állomásozik a tabellán, mindazonáltal a megyei első osztályú együttes utóbbi két mérkőzését egyaránt elbukta, a tavaszi öt fellépésén pedig öt pontot kasszírozott. Az élcsapatok táborát erősítő legénység egyedül a Nagyecsedet tudta legyűrni, miközben a szakvezető több nyilatkozatában célzott arra, hogy hiányolja a hitet „fiaiból”...

– Tény és való, ha az őszi produkciónkat, a felkészülési mérkőzésesen mutatott játékunkat nézem, teljes mértékben csalódás, de reális az eddigi szereplésünk – füstölgött Kiss Gábor, a Vasvári trénere. – Lehet keresni a kibúvókat, okolni a külső körülményeket, ugyanakkor véleményem szerint mindenkinek elsősorban magában kell néznie, tisztába tenni azt a kérdést, hogy megtett-e mindent a siker érdekében. Ha egy mérkőzés után a játékosok úgy jönnek le a pályáról, hogy mindent megtettek a siker érdekében, és „megdöglöttek” a pályán, nincs bennük hiányérzet, az a csapat valószínűleg sikert ért el adott mérkőzésen. Jelenleg ezt a mentalitást hiányolom a játékosaimtól leginkább, mennek csinálják a dolgukat, viszont semmilyen érzelem nem párosul mellé, ahogy esik úgy puffan alapon.

– Számomra érthetetlen és elfogadhatatlan az a tény, hogy egy játékos nem motivál az, ha a csapata a dobogón áll és adott esetben reális esélye is lehetne még feljebb lépni. Akkor kérdem én, minek jár edzésekre, mérkőzésekre az ilyen? Az edző dolga motiválni a játékosokat, ez rendben van, de azzal a játékossal nem lehet mit kezdeni, akibe még egy cseppnyi belsőmotiváció sincsen és közömbös számára a futball. Ha azokban a játékosokban, akik hétről hétre felhúzzák a tiszavasvári mezt, csak minimális töredéke lenne meg annak a szenvedélynek, és alázatnak, ami László Zoltán vezetőnkbe megvan, akkor ez a cikk most nem jelent volna meg.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!