Sport

2017.03.04. 13:35

Bakosi Péter a kezdőmagasságon ragadt

Nyíregyháza - A nyíregyházi magasugró 210 centimétert ugrott Belgrádban, a fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon.

Nyíregyháza - A nyíregyházi magasugró 210 centimétert ugrott Belgrádban, a fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon.

Tizenkilencen neveztek a férfi magasugrásra a belgrádi fedett pályás Európa-bajnokságon. A kontinensbajnokság 15 versenyzőből álló magyar válogatott (amely igazán jó napot zárt pénteken, hiszen Márton Anita súlylökésben arany-, Zsivoczky-Farkas Gyöngyi hétpróbában bronzérmes lett, utóbbi versenyszámban Krizsán Xénia negyedik lett) egyetlen nyíregyházi indulója Bakosi Péter 219 centis idei legjobbjával, a tizennyolcadik volt a mezőnyben, egyedül az ukrán Olekszandr Barannikovot előzte meg, aki a verseny során igazolta, hogy ennél többet tud (221 centivel zárt, de nem lett döntős, ahhoz 225 kellett, de akinek több javítása volt, annak annyi sem).

A selejtezőszint 228, a kezdőmagasság 210 centi volt, Bakosi be is szállt a versenybe, és második átugrotta. Egyedül a spanyol Miguel Ángel Sancho esett ki a kezdőmagasságon, majd 216-ra került a léc. Ezen ketten búcsúztak, egyikük Bakosi Péter volt. Harmadikra már úgy tűnt, megvan a magasság, de a sarkával lehúzta, és miként a második kísérletre, akkor is lebukfencezett a leérkezőszőnyegről. Szerencsére baja nem esett, legfeljebb csak lelki, mert ettől azért többet remélt magától a versenyző.

Bakosi Péter végül – holtversenyben, a svéd Fabian Delryddel – a 17. helyen zárta a küzdelmeket, egyedül a kiesett spanyolt tudta megelőzni.

- KM-BT -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!