Sport

2017.03.15. 10:49

Kék Cápák - A századik pont volt az igazi ellenfél

Nyíregyháza - Könnyedén nyert a MAFC II ellen, és így hangolódott a MEAFC elleni rangadóra a Blue Sharks NB I B csoport férfi kosárlabda-csapata.

Nyíregyháza - Könnyedén nyert a MAFC II ellen, és így hangolódott a MEAFC elleni rangadóra a Blue Sharks NB I B csoport férfi kosárlabda-csapata.

Ismét megharcolt a századik pont megszerzésének lehetőségével a Nyíregyháza Blue Sharks, de most nem jött össze, ami a legutóbbi hazai meccsen, az Óbudai Kaszások ellen igen. Pedig megint Sitku Márton kerekíthette volna fel az eredményt, de a 97-nél eldobott triplája, és az utolsó támadásnál elengedett középtávolija sem ért célt.

A sereghajtó MAFC II elleni kedd esti bajnoki a nyíregyháziak számára viszont jó célt szolgált: a csapat magabiztosan nyert, és ezzel matematikailag is biztossá vált a negyeddöntős tagsága, a kulcsemberek java része kellő pihenőt kapott a szombati MEAFC elleni rangadót is szem előtt tartva, ezzel párhuzamosan a fiataloknak is jutott szerep.

A gépezet csak az elején döcögött, amikor a vendégek zónáját nem nagyon tudta átdobni a házigazda, volt pillanat, amikor 1/9-re állt a triplamutatója. A végére egészen pofás, 45 százalékos hatékonyságúra javult (14/31), köszönhetően elsősorban a nyolcból hat hármast dobó Czura Attilának és a hétből négyszer eredményes Oláh Zoltánnak. A túloldalon őket is lepipálta a 14 távoli dobásából nyolcszor eredményes, összesen 33 pontig jutó Kucsora Csaba. A meccs pedig ott dőlt el, amikor 35–28 után 54–28-ra lépett meg a Blue Sharks, amely 19–0-s szakaszt repesztett a második negyed derekán.

– Nagyobb ellenállásra számítottunk a MAFC részéről, de mivel betegség miatt hiányzott az általunk is jól ismert irányítója, Molnár Marcell, ezért a vártnál is könnyebb dolgunk volt – értékelt a meccs után Siska János. – Nem mindig volt folyamatos a játékunk, de azért sok pontot dobtunk, és a hárompontos mutatónk is egészen jó lett a végére. Szombaton egy teljesen más karakterű meccs vár ránk, igyekszünk arra is minél jobban felkészülni.

A Kék Cápák - MAFC kosárlabda mérkőzés szüneteiben a közönség a legkisebb zsákolóknak tapsolhatott a Continental arénában ugyanis a Nyírsuli kosaras palántái kergették a palánk alatt a labdát.

NB I B: Keleti csoport

Férfiak, 19. forduló

Nyíregyháza Blue Sharks–MAFC II 98–67 (24–21, 32–12, 22–15, 20–19)

Continental Aréna, 400 néző, v.: Balogh Gy., Borgula, Papy.

Blue Sharks: Bus I. 6, Czura 26/18, Fazekas Cs. 7, Nagy K. 6/3, Gant 17. Csere: Varga M. 7, Oláh Z. 22/12, Sitku M. 6/6, Vaskó 1, Gáspár B., Mokánszki, Balogh B. Edző: Siska János.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!