Sport

2017.03.18. 15:41

Két nyíregyházi ezüstre egy csapatarany

Nyíregyháza - Veres Amarilla és Tarjányi István is remekelt a pisai viadalon.

Nyíregyháza - Veres Amarilla és Tarjányi István is remekelt a pisai viadalon.

Két ezüstéremmel zárták a pisai kerekesszékes Világ Kupa viadal első napját a nyíregyházi színeket képviselő versenyzők.

Veres Amarilla párbajtőrben hibátlan menetelést bemutatva a döntőig verekedte magát, ahol a lengyel Fridriktől szoros asszóban, 15:13-ra kapott ki. Az NYVSC férfi szakágában jeleskedő Tarjányi István szintén veretlenül zárta a csoportküzdelmeket, és Amarillához hasonlóan bejutott a fináléba, majd a változatosság kedvéért ő is a szintén lengyel Castro ellen maradt alul 15:12-re az utolsó asszóban. A folytatás még szebbre sikeredett: a magyar kard csapat - Tarjányi István hathatós közreműködésével - a dobogó tetejére állhatott. A mieink a görög, francia, végül az olasz válogatott legyőzésével bizonyultak a legjobbnak, amiben kulcszerepet játszott a nyíregyházi vívó, aki egyetlen B kategóriájú versenyzője a nemzeti együttesnek.Pákey Béla tanítványa a fegyvernem egyéni küzdelmében az előkelő hatodik helyen végzett.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!