Sport

2017.03.24. 19:34

Sikerre éhes, megfiatalított Tigrisek

Nyíregyháza - Változások az amerikai focistáinknál, az idén a második vonalban indulnak.

Nyíregyháza - Változások az amerikai focistáinknál, az idén a második vonalban indulnak.

Tavaly nyáron távozott a Nyíregyháza Tigers éléről dr. Szépe József csapatvezető. Amerikai focistáinknál az ezt követő időszakban felállt szakmai stáb sikerrel menedzselte a 2016-os U19-es juniorbajnokságot, és ezzel eredményesen zárta a szezont a klub. A téli szünet sem telt el izgalmak nélkül, hiszen nagymértékű átszervezés kezdődött. Ennek eredményeként nem csak a klub felépítésében következetek be személyi változások, hanem a Tigers távlati célkitűzései is módosultak. A szakmai vezetést és a teljes keretet nem vetik be a mély vízbe a 2017-es szezonban, így az idén nem a kiemelt magyar ligában (HFL), hanem a Berény Sport Divízió II. bajnokságban indul a felnőttcsapat.

Felosztják az edzésmunkát

– A döntés oka egyrészről a megváltozott vezetőség, másrészről pedig a tudatos építkezés. Az egyesület célja egy széles utánpótlásbázis kiépítése, ahol minden korosztály képviselteti magát. Szintén kiemelt feladat, hogy az edzésmunkát az edzők között felosztva nagyobb figyelmet fordíthatunk a játékosok felkészítésére –kezdte lapunk tájékoztatását Szépe József.

– Nagyon fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a tavalyi távozásom óta egy teljesen tervezett folyamaton ment és megy keresztül az egyesület. Ennek egyik állomása az alsóbb osztályban történő indulás és a tudatosabb edzésmunka, de ezek önmagukban csupán a kezdeti lépések. Az év kezdetétől új elnöke van egyesületünknek, aki szeretne a háttérben maradni, ám komoly anyagi hozzájárulással is segít, ezzel már önmagában jelentős terhet vett le az egyesület válláról – folytatta Szépe József. – Magyarországon az egyik első (ha nem az egyetlen) olyan egyesületté vált a Tigers, ahol nincs tagsági díj. A felszerelést még mindenki magának veszi, de kötelező havi díjat egyesületünk nem szed be.

– Örömmel mondhatjuk, hogy továbbra is élvezzük Nyíregyháza önkormányzatának támogatását, és aktív tárgyalásokat folytatunk annak érdekében, hogy ne csak Székesfehérváron legyen amerikaifutball-stadion. Terveink szerint az év végére vagy jövőre mi is rendelkezhetünk saját amerikaifutball-komplexummal, mégpedig a volt Volán-pályán.

Idegenben kezdenek

– Szintén újdonság, hogy az idén nem hozunk a csapathoz amerikai szakembereket és amerikai játékosokat sem. Az eddig nálunk dolgozó szakemberektől/játékosoktól megszerzett tapasztalatainkat szeretnénk kamatoztatni mind a felnőtt keretnél és az utánpótlás-nevelésben egyaránt. Ennek értelmében az idén Bora Tamás személyében új vezetőedző áll hadrendbe, akinek a munkáját Pápa Szabolcs és Pétercsák Ákos mint pályaedzők, én pedig mint támadókoordinátor fogjuk segíteni.

– Az idei felnőttbajnokság alapszakaszában két hazai és három idegenbeli mérkőzés vár a csapatra. Terveink szerint a jelentősen megfiatalított kerettel el tudjuk csíp­ni a rájátszást, de a legfőbb célunk az idén a stabil háttér és edzésmunka megteremtése annak érdekében, hogy jövőre újfent a kiemelt ligában folytathassuk szereplésünket – így Szépe József.

KM

Amerikai foci

Berény Sport Divízió II. , a Nyíregyháza Tigers meccsei az alapszakaszban

Április 1: Jászberény Wolverines–Tigers

Április 15: Tigers–Rebels OldBoys

Április 30: Tigers–Budapest Eagles 2

Május 13: Gladiators 2–Tigers

Május 27: Dabas Sparks–Tigers

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!