Sport

2017.05.15. 10:17

Csapatarannyal búcsúztak Veres Amarilláék

Nyíregyháza - A nyíregyházi hölgyet vállsérülése hátráltatta, Tarjányi István ismét előrelépett.

Nyíregyháza - A nyíregyházi hölgyet vállsérülése hátráltatta, Tarjányi István ismét előrelépett.

Vívás. Mint arról beszámoltunk kerekesszékes Világkupa viadal házigazdája volt a hollandiai Stadskanaal. Az NVYSC kitűnősége, Veres Amarilla pénteken bronzérmet szerzett női párbajtőrben, ugyanebben a fegyvernemben Tarjányi István ötödikként végzett.

A vasárnapi zárónapon mindkét nyíregyházi versenyző a kardozók küzdelmében volt érdekelt. Veres Amarilla a legjobb négy közé jutásért vívott asszóban 15–14-re vesztett az olasz Mogossal szemben. Az asszót beárnyékolta Amarilla kiújjult vállsérülése, illetve az ukrán versenybíró elfogultsága, aki az utolsó találatot nyilvánvalóan ellene ítélte. Mindez az ifjú hölgy számára a hatodik helyet jelentette.

Tarjányi István a szintén olasz riválistól szenvedett vereséget a nyolc között, így nyolcadikként fejezte be menetelését. Mindazonáltal ez is szép eredmény, mert ismét előrébb lépett a világranglistán.

A női párbajtőr csapatok küzdelmében is indult a magyar küldöttség. A mieink a világranglista helyezések alapján kiemeltként kezdték a csatározást: a döntőbe kerülésér 45–40-re győztek a franciák ellen.

Az aranyéremért a nagy rivális lengyelek következtek, őket 45–39-re múlták felül a magyarok. Amarilla, vállsérülése dacára vállalta a szereplést és – Dani Gyöngyi, Fóris Erika, Krajnyák Zsuzsa társaságában – aktívan hozzájárult a végső sikerhez.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!