Sport

2017.05.18. 09:46

Nem számított a súly és a centi

Kisvárda - A kisvárdai karatéka, Rétfalvi Tamás egy súlycsoporttal feljebb versenyezve is a második lett a norvégiai Bergenben.

Kisvárda - A kisvárdai karatéka, Rétfalvi Tamás egy súlycsoporttal feljebb versenyezve is a második lett a norvégiai Bergenben.

A további nemzetközi tapasztalatok szerzése valamint a minél jobb szereplés volt a célja Rétfalvi Tamásnak, a Kisvárdai Kyokushin Karate Do SC versenyzőjének, aki a norvég nemzetközi bajnokságon vett részt Bergenben. Tamás eredeti súlycsoportjában, a 80 kilogrammban nem rendeztek versenyt, hanem összevonták őket a nehézsúlyúakkal, vagyis a 90 kilósokkal.

Első ellenfele egy üzbég származású svéd karatéka volt, akit gyors gyomor K. O.-val küldött az öltözőbe. Következett a harmadik danos olasz sportoló, aki tíz kilóval volt nehezebb és tíz centivel magasabb Tamásnál. Vele szemben a háromperces menetidő letelte után nyert a kisvárdai versenyző egyhangú pontozással. Rétfalvi Tamás ezzel már a döntőbe jutott, ott a norvég bajnok várt rá, aki ellen kiélezett harcban, ötperces küzdelem, tehát hosszabbítás után kapott ki bírói döntéssel. Markó László tanítványa tehát ezüstéremmel térhetett haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!