Sport

2017.06.29. 17:01

70 éves a Záhonyi Vasutas Sport Club

Záhony - A határvárosban idén ünneplik a patinás sportegyesület hét évtizedes fennállását.

Záhony - A határvárosban idén ünneplik a patinás sportegyesület hét évtizedes fennállását.

A településen még 1936-ban alakult meg az első sportegylet Csele János hentesmester jóvoltából. A ZSE később egyesült a vasutas dolgozók által 1947-ben életre hívott Záhonyi Vasutas SE-vel. Alapítói olyan jeles, Záhony helytörténetében számon tartott személyek voltak, mint Bessenyei György, Erdei János, Pokol Béla és Raft Miklós.

Az egyesület, mely időközben átesett néhány névváltozáson, több szakosztályával is remek eredményeket tudott felmutatni az eltelt időszakban a nemzeti bajnokságok különböző osztályaiban.

A hét évtizedes jubileum jegyében június 30-án, pénteken rendezik meg a központi ünnepséget, melyre a klub jelenlegi tagjai mellett a korábbi reprezentánsait és hűséges támogatóit is várják.

A művelődési ház színháztermében az ünnepi köszöntők mellett sporttörténeti filmösszeállítással és az egyesületi relikviákból rendezett kiállítással is fogadják az ünneplőket.

E hónapban már jubileumi rajzpályázattal, 70 km-es váltóúszással megemlékeztek a neves évfordulóról, a következő hetekben pedig egyebek mellett zempléni gyalogtúrára, öregfiúk labdarúgó tornájára, az egykori asztalitenisz világbajnok, Klampár Tiborral való találkozóra, a jelenlegi magyar bajnok részvételével darts versenyre, 70 km-es váltófutásra és ugyancsak 70 km-es kerékpár túrára kerül sor.

- Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!