Sport

2017.06.01. 16:14

A minimális célt teljesítették, ám azért joggal savanyú a szőlő

Nyíregyháza - Nyíregyházi SN: A tavaszi szezon nem sikerült úgy, mint az őszi, ezért lett a vége a hatodik hely.

Nyíregyháza - Nyíregyházi SN: A tavaszi szezon nem sikerült úgy, mint az őszi, ezért lett a vége a hatodik hely.

A negyedik, a harmadik, majd a második hely következett. Aztán újfent egy bronzérem. Ilyen közeli múlttal vágott neki a második vonalbeli férfi kézilabda-bajnokságnak a Nyíregyházi SN. Sokan nem csak titkon bíztak abban, hogy ismét dobogóra állhat majd a csapat. Jó néhány fordulón át volt is erre esély, aztán a minimális célt teljesítette a csapat. Pedig a 22. forduló, a Mizse elleni győzelem után még egy pont volt az előny a harmadik helyen. Aztán jött zsinórban négy vereség, a zárókörben Tiszavasváriban sikerült ismét nyerni, így jött be a hatodik (vereség esetén nyolcadik lett volna). A vezetés hivatalos célkitűzésében ugyanis az első hat hely valamelyikének megszerzése szerepelt.

– Az átszervezett csapattal ugyan sikerült teljesíteni a minimális célt, ám azért savanyú a szőlő – kezdte a bajnoki szereplés értékelését Varga Zsolt, a Nyíregyházi SN szakmai igazgatója. – Az őszi szezon után már úgy álltunk a tabella harmadik helyén, hogy a mögöttünk helyezkedő békésiekkel szemben három pont volt az előnyünk. Az őszi szerepléssel nem is volt gond, a tavaszi szezon viszont nem úgy sikerült, ahogyan azt szerettük volna. Ennek több összetevője is volt.

– Döntőnek bizonyult, hogy a csapat és Grandjean Gábor közötti kapcsolat megromlott – kezdett a részletek avatásába Varga Zsolt. – Az edző elképzelésével többen nem azonosultak, ezt csak a játékosok egy része tudta elfogadni, ami konfliktusforrást jelentett.

Nem küzdöttek egymásért

– Nem mentség, de tény, hogy sérüléshullám is sújtott bennünket. Bécsi Janit megműtötték, így rá nem számíthattunk tavasszal, hosszabb időre kiesett Pánczél Zoli, Kaplonyi Zoli, Braun Brúnó, a hajrában pedig Erdős Zoli. Rajtuk kívül még többen hagytak ki edzések és meccseket. Ráadásul a Gyöngyösön technikai vezető Sándort Ákos és a kettős engedéllyel játszó Urbán Egon nem tudott itt lenni miden edzésen és mérkőzésen. Sokszor volt igen rövid a kispadunk, ráadásul a gyakori kevés létszám az edzésmunkára is rányomta a bélyegét. A legfájóbb az volt, ami korábban nem jellemezte a társaság: a játékosok nem tudtak csapatként együtt és egymásért küzdeni. Szerencsétlen helyzet, hogy a Continental Arénában két öltözőben vagyunk, ám emiatt még nem kellett volna klikkeknek kialakulnia – hangsúlyozta ki Varga Zsolt.

– A bajnoki hajrában, amikor láttuk a bajt, próbáltunk váltani, Bécsi Janinak sajnos nem sikerült csodát tennie, így most a hatodik hely jutott nekünk. Levontunk a tanulságokat, egyébként régen volt ilyen kiegyenlített a bajnokság.

Lesznek távozók és érkezők

– A jövőt a fiatalítás jelenti, ezért a serdülőcsapatból is jönnek majd fel tehetséges srácok a felnőttkerethez – tért rá a jövő felvázolására a szakvezető. – Nem beszélve a bajnoki címet szerzett juniorok néhány tagjára.

– A hírek szerint nem a következő, hanem a 2018–2019-es bajnokság után terveznek egycsoportos másodosztályt, így akkor az első hatban kell majd végezni. Ennek az alapjait már ősszel szeretnénk lerakni. A vezetőedző Bécsi János lesz, a játékoskeretben lesznek változások. Az biztos, hogy Pánczél Zoltán Békésen folytatja, Kaplonyi Zoltán pedig abba hagyhatja a játékot. Maradnak rutinos játékosok, az érkezők között pedig ügyes fiatalok. Olyanok, akikre lehet majd építeni. Neveket majd akkor mondok, ha már véglegessé váltak az átigazolások. Mát túl vagyunk az utolsó edzésen, szabadságot kapnak a játékosok, és majd július végén találkozunk.

KM-ML

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!