Sport

2017.06.21. 11:41

Kimarad a karrierjükből a kenyai kaland

Nyíregyháza - A magyar ifjúsági csapat, így a nyíregyházi Leveleki Bence sem utazik a nyáron Nairobiba, a korosztályos atlétikai világbajnokságra.

Nyíregyháza - A magyar ifjúsági csapat, így a nyíregyházi Leveleki Bence sem utazik a nyáron Nairobiba, a korosztályos atlétikai világbajnokságra.

A Külügyminisztérium állásfoglalása alapján a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöksége úgy döntött, hogy biztonsági okokból nem küld versenyzőket Kenyába, a július 12-16. közötti ifjúsági világbajnokságra. Kenyában augusztusban választásokat tartanak, ilyenkor alaposan megnő a terrorfenyegetettség, négy éve is voltak halálos áldozatok.

A döntés meghozatalakor 14 magyar versenyzőnek volt meg a kiküldetéshez szükséges eredménye, Spiriev Attila, a MASZ szakmai igazgatója szerint ez a szám kettővel-hárommal még emelkedhetett volna. Biztos csapattagnak számított a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzője, Leveleki Bence, aki hármasugrásban szerepelt volna Nairobiban.

– Nagyon szomorú vagyok, hiszen a világbajnokságnak rendeltem mindent alá, arról nem beszélve, hogy ifjúságikorú versenyzőként ez lehetett volna az egyetlen világversenyem – mondta Leveleki Bence. – Egy ideje már a derekammal bajlódok, emiatt nem is versenyeztem még szabadtéren, hiszen úgy terveztük, hogy a világbajnokságra kell teljesen felépülnöm. Két héttel ezelőtt már hallani lehetett róla, hogy veszélyben lehet az indulásunk, már ötvenegy ország visszalépett, és ebben a helyzetben akár le is fújhatják a világbajnokságot. A hétvégén rendezik az ifjúsági bajnokságot, ez lesz az első szabadtéri versenyem, bízom benne, hogy jó eredményre leszek képes.

A világverseny nélkül maradt sportolók közül a junior Európa-bajnokságra érvényes szinttel is rendelkezők „kárpótlásként” elindulhatnak az olaszországi Grossetóban július 20-23. között. Bencének megvan az induláshoz szükséges eredménye (14.90), de csak akkor utazna az Eb-re, ha teljesen felépül a sérüléséből.

KM-BT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!