Sport

2017.07.23. 08:19

Maga mögé utasított olimpiai ezüstérmes

Nyíregyháza - Szikszai Róbert tovább javított az idei legjobbján, amit Bakosi Péter is elért.

Nyíregyháza - Szikszai Róbert tovább javított az idei legjobbján, amit Bakosi Péter is elért.

Javuló formáról árulkodik Bakosi Péter, a Nyíregyházi Sportcentrum magasugrója, aki az UTE ugrógáláján 220 centis eredménnyel idei legjobbját érte el és az első helyen végzett. A magyar bajnoki címet idén is megszerzett versenyző számára talán az universiade induláshoz is elég lehet ez az eredmény. Ugyanezen a versenyen a hármasugró Zajácz Petra távolban kirándult egyet, és élete legjobb eredményét, 581 centit ért el, amivel megelőzte a hétpróbában olimpiai nyolcadik helyezett Zsivoczky-Farkas Györgyit.

Szikszai Róbert pedig egyenesen olimpiai ezüstérmest utasított maga mögé. A nyíregyházi diszkoszvetővel nem sűrűn fordult eddig elő, hogy megelőzte Kővágó Zoltánt, a veszprémi Balaton-bajnokságon megtette, ráadásul tovább javított a múlt hét közepén elért idei legjobbján, ami immáron 62.75 méter. Ez biztos universiade csapattagságot ér a számára, és talán a londoni világbajnokságot sem kell temetni még.

Kerekes Dórát csak az olimpiai bronzérmes Márton Anita tudta megelőzni diszkoszvetésben, Kerekes László súlylökésben lett második, míg a budapesti viadalon távolugrásban Pál Robin is begyűjtött egy bronzot.

KM-BT


A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzőinek eredményei

UTE ugrógála, Budapest

Férfiak

Magasugrás: 1. Bakosi Péter 220.

Távolugrás: 3. Pál Robin 722.

Nők

Távolugrás: 1. Zajácz Petra 581.

59. nemzetközi Balaton-bajnokság, Veszprém

Férfiak

Súlylökés: 2. Kerekes László 16.16.

Diszkoszvetés: 1. Szikszai Róbert 62.75, 4. Káplár János 57.11.

Nők

Diszkoszvetés: 2. Kerekes Dóra 49.01, 4. Zsiga Kinga 39.82, 7. Kovács Noémi Zsuzsanna 33.94.

Ifjúsági fiúk

Diszkoszvetés: 7. Sipos Adrián 39.44.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!