Sport

2017.07.11. 14:21

Világjátékok - Doppingvétség miatt nem indul egy magyar uszonyosúszó

Budapest - Doppingvétség miatt kapott kétéves eltiltást Sincki Ádám uszunyosúszó, ezért nem versenyezhet a jövő csütörtökön rajtoló lengyelországi Világjátékokon.

Budapest - Doppingvétség miatt kapott kétéves eltiltást Sincki Ádám uszunyosúszó, ezért nem versenyezhet a jövő csütörtökön rajtoló lengyelországi Világjátékokon.

"A súlyos vállsérülésem minél gyorsabb helyrehozatala érdekében az elmúlt hónapokban valamikor olyan szer került a szervezetembe, amelyet a 2017 májusi doppingellenőrzés minimális mennyiségben kimutatott" - áll a versenyző keddi közleményében.

Sincki hozzáteszi, a Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) a versenyengedélyét azonnal felfüggesztette, a lefolytatott fegyelmi vizsgálat után kétéves eltiltással büntette. "Figyelmetlenségemért súlyos árat fizetek, a Világjátékokon a magyar csapatnak a korábbi feltételezésekből kiindulva eggyel kevesebb érme lehet Wroclawban. A következő két évben mindent meg fogok tenni, hogy 2019-től az általam vétett hibát helyrehozzam" - hangsúlyozta Sincki Ádám.

A szövetség közleménye szerint a szankció "megfelelő büntetésnek tűnik a bizonyítottan gondatlanságból elkövetett hibáért".

"Ez egyben figyelmeztetés is minden hazai sportolónak, hogy akár tudatosan, akár akaratlanul visz be a szervezetébe tiltott anyagot, - legyen az bármilyen kis mértékű, de kimutatható mennyiség - az adekvát szövetségi válasz sosem fog elmaradni" - fejti ki az MBSZ kommünikéje.

A Világjátékokon - a nem olimpiai sportágak legfontosabb versenyén - 13 sportágban 60 magyar indul a Lengyelországban július 20. és 30. között sorra kerülő eseményen. A sportolók ünnepélyes fogadalomtétele csütörtökön lesz.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!