Sport

2017.08.15. 10:35

Kisvárdai KC: Szépen csillogó ezüst a királynék városából

Kisvárda - Két csapattal szerepelt a Kisvárdai KC a veszprémi nagy nemzetközi kézilabda-tornán.

Kisvárda - Két csapattal szerepelt a Kisvárdai KC a veszprémi nagy nemzetközi kézilabda-tornán.

Két csapattal, két korosztályban indult a Kisvárdai KC a 21 ország 141 csapatának részvételével megrendezett kézilabda-tornán. A 21. Cell-Cupnak idén is Veszprém és környéke adott otthont, ahol 9 sportcsarnokban 5 nap alatt 475 mérkőzésen több mint 18 ezer gólt dobtak a résztvevők.

A góltermésből a kisvárdaiak is jócskán kivették a részüket. A 16 év alatti lányok (WU16) kategóriájában rajtoló várdai csapat román, izraeli, tajvani, és természetesen magyar csapatok ellen is megmérkőzött, a végén a belga Wilrijk-Uilenspiegel csapatának legyőzése végül a 15. helyet jelentette a számukra.

A Csapó Erika vezette 18 éve alatti lányok (WU18) ugyan kikaptak a Székelyudvarhelyi NKK, a német VfL Günzburg, a lengyel MOSM Tychy és a Büki TK csapatától, de döntetlent játszottak a Veszprém Pannon SE-vel és máltai ellenfelük mellett legyőzték a belga Wilrijk-Uilenspiegelt, majd utolsó, a Veszprém Arénában játszott meccsükön az ACS Transilvania Brasov csapatát is, így végül a dobogó harmadik fokára állva elhozhatták a királynék városából a bronzérmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!