Sport

2017.09.06. 11:02

Átalakul a keret, a stílus és a rendszer

Nyíregyháza - Farkasinszki Orsolya babát vár, Páll Vivien a civil életét építi, Papp Klaudiának az utolsó éve jön az NYKS-ben.

Nyíregyháza - Farkasinszki Orsolya babát vár, Páll Vivien a civil életét építi, Papp Klaudiának az utolsó éve jön az NYKS-ben.

Az évek óta jól megszokott alapemberek közül ketten is hiányoznak majd a Nyíregyházi Kosársuli amatőr női NB I-es csapatából. A jövő hétvégén kezdődő bajnokságban nem jut szerephez Farkasinszki Orsolya, aki várandós, és novemberben fog szülni, valamint a tanulmányaira és a munkahelyi elfoglaltságaira koncentráló Páll Vivien.

– Az évek óta tervezett generációváltás ideje most érkezett el, a rutinosabb játékosok közül hárman maradtak, Papp Klaudia, Fekete Dóra és Takács Anna – mondta a nagymamaszerepre is készülő edző, Farkasinszki Gyuláné. – Ha minden jól megy, Orsi a bajnoki rájátszásra visszatér, és Vivien előtt is nyitva áll az ajtó, de rajta már az előző bajnokság végén is látható volt, hogy a háromfrontos helytállás közben nagyon elfáradt, nem véletlen az sem, hogy megsérült. A játékunk is átalakul, hiszen eddig hangsúlyos volt a palánk alatti játékunk, de a két játékos kiválásával ez nem lesz így. Jönnek a juniorok és a kadettek, nincs ezzel semmi baj, hiszen annak idején Papp Diáék, vagyis az 1995-1996-os korosztály is ilyenkor kapta meg a lehetőséget, amivel élni tudott. Az ő beépítésüket is szolgálja ez az év, no meg méltó módon szeretnénk búcsúzni a 3x3-as kosárlabdában világbajnoki ezüstérmes játékosunktól, Papp Klaudiától, aki egyetemi tanulmányai befejezése után, a bajnokság végén minden bizonnyal élvonalbeli csapat kötelékébe áll.

Nemcsak a keret, a bajnoki rendszer is átalakul. Az eddigi 22-vel szemben 27-re emelkedett a női második vonal létszáma, országrészenként három kilences csoportot alakítottak ki, a rájátszásban pedig ugyancsak kilenc-kilenc csapat lesz érintve a felső-, közép- és alsóházban. A jelentős változásokkal együtt az NYKS-nél azt szeretnék, ha a csapat továbbra is az élmezőnyhöz tartozna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!