Sport

2017.09.20. 19:30

Magyar Kupa: Sényői bravúr a hosszabbításban

Sényő - Sándor Tamás együttese kiejtette a két osztállyal magasabban jegyzett Kazincbarcikát.

Sényő - Sándor Tamás együttese kiejtette a két osztállyal magasabban jegyzett Kazincbarcikát.

- Játszottunk egymás ellen, mindig mi nyertünk - közölte Tobe, amikor azt kérdeztük, hogy játékosként találkozott-e a pályán Vityával. Előbbi, azaz Sándor Tamás a Loki, az akkori ellenfél Vitelki Zoltán a Diósgyőr csapatában focizott. Szerdán ismét egymással szemben álltak, illetve ültek, hiszen edzőként meccseltek a Magyar Kupában a házigazda Sényő-Carnifex, illetve a vendég Kazincbarcika mestereként.

A hosszas bemelegítést (a vendégek még sorfalba is jó bábukat is bevetettek) követően a nagy sláger, a Despacito zenéjére komponált sényői indulóra vonultak pályára a csapatok. Az első félidő nem igazán hozta lázba a publikumot, a remekül előkészített játéktéren gyakorta dadogott a labda, nem a gyep állapota miatt. Persze „virítania” a vendég, az NB II újoncaként harmadik helyen álló borsodiaknak illett volna. Focizgattak is, támadgattak is, különösebb eredmény nélkül. Sőt, a hajrában a megyei egyes sényőiek előtt adódott két helyzet. A legnagyobbat Pharkonkham Ádám beadása után Csoki, azaz Lakatos László hagyta ki, miután öt méterről a kapusba fejelte a labdát. Nem sokkal később a beadását Barcsay Márk vágta fölé.

A második félidőben felpörögtek a csapatok, élvezetesebb lett a játék. A barcikaiak nem tudták érvényesíteni a két osztálynyi különbséget, mindkét oldalon voltak helyzetek, ám gól nem született. A hazaiak a hajrában nem alaptalanul reklamáltak egy kezezés miatti tizenegyest.

Félő volt, hogy a ráadás a vendégek malmára hajtja majd a vizet, ám nem így történt. A hosszabbítás első etapjában Haburcsák Krisztián lövése után a kipattanót Kállai Gábor öt méterről lőtte a kapuba. És nem volt vége, nem sokkal később Fodor András szerzett labdát, a kapura húzott majd jobbra passzolt Lakatoshoz, aki kisodródva a hálóba bombázott. Ezt követően a vendégek előtt adódtak helyzetek, ám közelről sem tudtak a kapuba találni. Így aztán nagy volt az öröm a sényőieknél a lefújás után és bejött , amit Sándor Tamás mondott a meccs előtt.

Ismét nyert Vitelki ellen, mégpedig megsüvegelendő módon és megérdemelten.

KM-ML

Sényő Carnifex-Kazincbarcika SC 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)

Sényő, 300 néző, v.: Nagy (Szabó, Tőkés)

Sényő: Gagyi -Phrakonkham, Klepács, Bodó, Haburcsák B. - Barcsay (Haburcsák K., 74.), Ács, Fabu, Fodor(Toldi, 112.)- Lakatos, Marics (Kállai, 63.). Vezetőedző: Sándor Tamás.

Kazincbarcika: Péter – Palmes, Tóth Sz., Constantinescu, Kanalos, Sigér, Varga (Kristófi, 60.) , Burics(Heil, 103.), Süttő, Belényesi, Micsinai (Boros, 60.). Vezetőedző: Vitelki Zoltán.

Gól: Kállai (97.), Lakatos (100.).

Sándor Tamás: – Erre készültünk, mert lehet, hogy többet volt a labda az ellenfélnél, de végig a mi akaratunk érvényesült. A játékosok nagyon jól hajtották végre a feladatot, dicséretet érdemelnek a továbbjutásért.

Vitelki Zoltán: – Gratulálok a hazaiaknak. Nem voltunk elég élesek, ráadásul pontatlanul játszottunk. Talán többen elhitték, ez is elég lesz egy megyei első osztályú csapat ellen. Hát, tévedtek..

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!