Sport

2017.09.05. 10:55

Papírformasiker mellé meglepetésbronz

Apagy, Nyírbátor - A nyírbátori Tölgyes Dorottya nyerte az újoncok idénynyitóját, amelyen az apagyi Hanustyák Fanni is remekelt.

Apagy, Nyírbátor - A nyírbátori Tölgyes Dorottya nyerte az újoncok idénynyitóját, amelyen az apagyi Hanustyák Fanni is remekelt.

Az évadnyitó versenyeknek a fiúknál most is a BVSC, a lányoknál a Statisztika volt a házigazda. Utóbbiak viadalán születtek a zajosabb szabolcsi sikerek, hiszen az újonc összevont korosztály viadalát Tölgyes Dorottya nyerte. Méghozzá úgy, hogy a nyírbátori sportoló mindössze egyetlen játszmát vesztett, azt is a fináléban.

Kevés híja volt annak, hogy szabolcsi házidöntőt játsszanak ebben a korosztályban, hiszen az apagyi Hanustyák Fanni is szépen menetelt. A nyolcad- és negyeddöntőben is magasabban rangsorolt versenyzőt, előbb a kézdivásárhelyi Oláh Krisztinát, majd a soltvadkerti Tanács Dórát győzte le, az elődöntőben viszont a tatai Adamik Csenge megállította. Ezzel bronzérmes lett, ám az új módi szerint, a ranglistán szerezhető pontok miatt a legjobb tizenhat között valamennyi helyezést el kell dönteni, és Fanni a harmadik helyért kiírt meccsen szoros csatában veszített a statisztikás Czeglédi Dorka ellen. Így is ő volt a verseny abszolút meglepetésembere, Tölgyes Dorottyáról pedig kiderült, hogy kiemelkedik a korosztályából.

A serdülők között is Tölgyes Dorottya szállította az érmet, miután a tatai Adamik Csenge oldalán párosban a harmadik helyen végzett. Egyesben a nyolc közé jutásért szabolcsi rangadót játszottak, Tölgyes Dorottya 3:1-re nyert a nyíregyházi Laskai Írisz ellen, és a bátori kishölgy végül a hatodik helyen végzett. Az ifjúságiak között Laskai Írisz kiharcolta a főtáblás szereplés lehetőségét, ám ott a jóval idősebb szekszárdi Kolrda Kittytől vereséget szenvedett.

A fiúknál a nyírbátori indulók közül Molnár Dávid állhatott fel a dobogóra, párosban lett harmadik a BVSC-s Terék Norberttel, aki az NB I-es csapatban nyírbátori kölcsönjátékosként szerepelhet majd Dávid oldalán. Egyesben egy körrel hamarabb esett ki a bátoriak válogatott versenyzője, mint kellett volna, holott rá nem jellemző, hogy alacsonyabban jegyzett játékostól vereséget szenved, ezúttal viszont nem jutott be a nyolc közé. Az U11-esek között főtáblás volt a Macos Nikola, akinek testvére, Valentina is kiharcolta ezt a jogot az U13-as lányok között. A legkisebb lányoknál pedig a szintén bátori Nagy Hanna is eljutott az egyenes kieséses szakaszig, a negyeddöntőig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!