Sport

2017.09.26. 12:40

Valódi vigasz a vigaszversenyen

Nyírbátor - Molnár Dávid egészen a döntőig menetelt, Laskai Írisz pedig harmadik lett a főtábláról lemaradók különversenyén.

Nyírbátor - Molnár Dávid egészen a döntőig menetelt, Laskai Írisz pedig harmadik lett a főtábláról lemaradók különversenyén.

Három megyebeli pingpongozó is tagja volt a szlovén nemzetközi ifjúsági és serdülő nemzetközi bajnokságon szereplő magyar válogatottnak. Sőt, igazából négy, hiszen a BVSC által kölcsönadott Terék Norbert csapatban Nyírbátorban szerepel, de az egyéni versenyek során továbbra is a nevelőklubjának szerzi a pontokat, így maradjunk a saját nevelésűeknél.

Az ifjúsági fiúk között a nyírbátori Molnár Dávid szerepelt Otocecben, ahol csapatban román játékostársával boronálták össze, és a brazil-litván valamint az angol-egyiptomi-orosz játékosokból összeállított együttesek ellen is veszítettek, így nem jutottak tovább a csoportból. Dávid a verseny ebben a szakaszában három mérkőzéséből egyet nyert meg. Az egyes selejtezőcsoportjában is hasonlóan zárt, amivel körbeverésbe keveredett, és balszeencséjére nem jutott tovább. Pontosabban a vigaszágon folytathatta, ahol szlovén, ázsiai származású angol, chilei és fehérorosz ellenfelét legyőzve a döntőbe jutott, ahol argentin riválisától kapott ki. A nyírbátori legény számára tehát a vigaszág valódi vigaszt jelentett.

Ahogy a serdülő lányoknál szereplő Laskai Írisz (NAC Nyíregyháza) és Tölgyes Dorottya (Nyírbátori ASE) számára is. Előbbi egy győzelemmel és két vereséggel, utóbbi három vereséggel zárt a csoportjában, a vigaszágon azonban mindketten nyertek meccseket. Dorottya szlovák és szlovén ellenfele testén jutott be a nyolc közé, ahol kazah versenyzőtől kapott ki, az első fordulóban erőnyerő Írisz pedig előbb szlovén, aztán szlovák játékost legyőzve jutott be a négy közé, ahol nem boldogult a dél-koreai riválisával.

Csapatban – a tatai Adamik Csengével kiegészülve – együtt alkotta a két szabolcsi lány a magyar válogatottat, az egyes mérkőzéseket a mieink játszották. A szerbek ellen 3–0-ra kaptak ki, a fehéroroszokat ugyanennyire győzték le (Laskai, Tölgyes és a Tölgyes, Adamik páros is nyert), de nem jutottak tovább. Csapatban pedig nem rendeztek vigaszverseny...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!