Sport

2017.09.01. 09:38

Vannak, akik most sem akarnak vizsgázni a Megye I-ben

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A még hibátlan Sényőre és Nyírgyulajra veszélyesnek ígérkező feladat vár.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A még hibátlan Sényőre és Nyírgyulajra veszélyesnek ígérkező feladat vár.

Lassan, de biztosan fogynak a makulátlan mérleget felmutató megyei első osztályú futballcsapatok. A Sényő-Carnifex és a Nyírgyulaj még mindig hibátlanul gyűri az ipart, a Balkány viszont „kiesett” ebből a vonulatból. Persze, ahhoz képest, hogy a nyáron csaknem darabokra hullott bajnoki címvédő edzője, Mirgai László a rajt előtt a bennmaradás kiharcolását vizionálta – felettébb emberes a három fellépésen begyűjtött hét pont.

Még nem játszottak döntetlent

Az együttes mindkét túráját veretlenül „élte túl”: a legutóbbi Baktalórántházán elért döntetlen miatt sem kell senkinek a kardjába dőlni. Vasárnap igazi vizsgafeladat következik, elvégre a Sényő érkezik, amely nem csupán mindhárom találkozóját behúzta – védelme még egyszer sem kapitulált!

Jó kis csörtének ígérkezik a Nyírgyulaj–Tarpa összecsapás is. A házigazda eleddig rendíthetetlenül menetel, miközben az újonc látogató csupán egyszer bakizott, a nyitányon otthon hasalt el a Balkánnyal szemben. Csak halkan szúrjuk ide, nem mintha ez bármit is befolyásolna, még egyik fél sem játszott döntetlent…

Ugyanakkor az alsóházba beágyazódott Rakamaz és Dombrád számára egyre inkább kardinális probléma, hogy mielőbb megkezdje a feltámadást. Magyarán, a pontok csipegetését. Nos, minderre a lehető legjobb alkalom kínálkozik, mivel egymással tusakodnak a negyedik fordulóban. Mondjuk, a rakamaziak annyival feltétlenül előrébb járnak, hogy ők legutóbb Kótajban ikszeltek, tehát elmozdultak a holtpontról, az utolsó helyről.

Az elbaltázott nyitányt követően beindult a mándoki gépezet, ami ezúttal a Nagyecsedet igyekszik maga alá temetni. Szó se róla, a szatmáriak ez idáig nem villogtak, de van bennük annyi potenciál, hogy feladják a leckét a házigazdáknak. Az előző körben éppen Mándokon nagy zakót osztottak ki a Mátészalkának: az Opre-legénység két idegenbeli portya után – önbizalomfröccs reményében – az újonc Kótajt fogadja. Persze, a vendégek nyilván megfeszülnek a sikerélmény érdekében, naná, hisz feltett szándékuk, hogy kitörjenek a veszélyzónából.

Feljebb a tabellán!

Mindemellett harcos ütközet borítékolható Vásárosnaményban, akárcsak Fehérgyarmaton. A beregiek a bármire képes Baktalórántházával, míg a gyarmatiak azzal a Tiszavasvárival csörtéznek, amely szeretné feljebb tornázni magát a tabellán. Persze, ki nem?

KM-KT


4. forduló (kezdés: 16, ifi: 14): Szakvezetői várakozások

Szombat

Mándok (4.)–Nagyecsed (10.)

Dancs Béla, mándoki edző: – Szeretnénk azt a játékot folytatni, amit a legutóbbi két mérkőzésen mutattunk. Olyan csapattal találkozunk, amelynek minden hájjal megkent, rutinos tagjai nyilván megnehezítik a dolgunkat, de hazai pályán mindenképpen a három pont megszerzése a legfontosabb.

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Remélem, a múlt heti játékon túltettük magunkat, ha így történik a jó Mándok otthonában is tudunk meglepetést szerezni.

Mátészalkai MTK (11.)–Kótaj (13.)

Opre Mihály, mátészalkai edző: – Az előző heti kisiklás után, ha most a Sényővel játszanánk is azt mondanám, csak a győzelem elfogadható számunkra. Az benne van a pakliban, hogy a Kótajt, mint újonc csapatot alighanem fűti a lelkesedés, ráadásul jó játékosokat igazolt, ettől függetlenül, ha el akarunk valamit érni, meg kell szerezni a három pontot.

Seregi Mihály, kótaji edző: – Két játékosom is megsérült a hét végén, akik sajnos, most sem léphetnek pályára. Ettől függetlenül bizakodó vagyok, de egyben tisztában vagyok azzal, nagyon nehéz mérkőzés vár ránk.

Nyírgyulaj (1.)–Tarpa (5.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Sokat futó, lendületes csapat ellen szeretnénk folytatni jó sorozatunkat.

Márton István, tarpai edző: – A Nyírgyulaj nem véletlenül meghatározó csapata évek óta a bajnokságnak, ráadásul a hét végén örömmel láttam, hogy Erdei Zoltán barátom még mindig az osztály egyik legjobb játékosa. De mellette is nagyon sok értéke van a hazai együttesnek, akik közül a kapustól az edzőig sokan csapattársaim vagy játékosaim voltak. Mi végre szeretnénk egyszer már látni, hogy mire vagyunk képesek, ha nem gól és emberhátrányban kell futballozni.

Vásárosnamény (12.)–Baktalórántháza (8.)

Dudás Zoltán, vásárosnaményi edző: – Nem úgy alakult az elmúlt meccs, ahogy szerettük volna, bár láttam „szép” dolgokat. Több jó teljesítményre lesz szükségünk a Bakta ellen, amelyben van spiritusz és bármire képes.

Gebri Pál, baktalórántházi edző: – Nem hinném, hogy a legutóbbi mérkőzésen átléptünk volna egy bizonyos határt, azt gondoltam, ez férfi, felnőtt futball... Hasonlóra számítok a hét végén is, de mi nem fogunk sírni. Szeretnénk javítani az idegenbeli teljesítményünkön.

Vasárnap

Rakamaz (14.)–Dombrád (15.)

Varga Attila, rakamazi edző: – Ritkán adatik meg egy csapatnál, hogy a soros meccsen megnégyszerezheti a pontjai számát. Erre törekszünk.

Kató István, dombrádi edző: – Az elmúlt három meccsen is sokat tett a csapat a siker érdekében, nem nulla pontot érdemelt volna... Balszerencsés sorozatunk remélem, mielőbb megszakad, számunkra akkor fog megkezdődni a bajnokság.

Fehérgyarmat (6.)–Tiszavasvári (9.)

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – Hazai pályán meg szeretnénk mutatni, hogy a tarpai kudarc ellenére van tartása a csapatnak. Ezt meg is tesszük, bár gondjaink nem csökkentek, sőt...

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Az eddig lejátszott tétmérkőzéseinket nézve elmondható, egy kivételével mindig kaptunk legalább két gólt. Ezt a tendenciát, amennyiben sikerül megtörni, eredményesebben fogunk tudni szerepelni.

Cellspan-Balkány (3.)–Sényő-Carnifex (2.)

Mirgai László, balkányi edző: – A két csapat különböző célokért küzd. Míg az előző szezonban a bajnoki címért hajtottunk, most csikócsapatom számára legfőképpen a biztos bennmaradás és a minél több pont gyűjtése a terv. A szerdai Ibrány elleni kupameccsünkön megmutatkozott, hogy fiatal csapatomnak még rengeteget kell tanulni, klassziskülönbség volt a hazaiak javára. Remélem, ez a meccs rávilágított arra, hogy nekünk egy percre sem szabad dekoncentráltnak lenni, mert abban a pillanatban „kivégeznek” minket, ami ha nem figyelünk oda, akár már hét végén is bekövetkezhet.

Sándor Tamás, sényői edző: – A hétközi kupaforduló jókor jött számunkra, egyrészt azért, mert egy jól felkészített, szimpatikus Gyulaj ellen játszottunk, másfelől pedig tudtunk olyan dolgokat gyakorolni a mérkőzésen, amit a Balkány elleni rangadón is alkalmazni fogunk.

Nagyhalász (7.)–Tuzsér (16.)

Ludánszki István, nagyhalászi edző: – Múlt heti vereségünk után csak a győzelem lehet az elfogadható hazai pályán.

Antal István, tuzséri edző: – Jól dolgozunk, nem félek ettől a meccstől sem. Remélem, levetkőzzük a kishitűséget, ebben az esetben akár nyerhetünk is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!