Sport

2017.10.06. 12:56

Az Európa-bajnoki bronzérmes is nyomja majd az új RabócsiRing aszfalton

Máriapócs - Kiss Pál Tamás Riga után a máriapócsi RabócsiRingen szeretne bizonyítani.

Máriapócs - Kiss Pál Tamás Riga után a máriapócsi RabócsiRingen szeretne bizonyítani.

A közelmúltban a lettországi futammal zárult a ralikosszozók Európa-bajnoksága. A rigai versenyen a supercars kategóriában harmadik lett Kiss Pál Tamás, és ezzel az összesítésben is a harmadik helyen zárt. A Speedbox Racing Team versenyzője a tavalyi ötödik hely után óriási sikerként léphetett a dobogóra a harmincöt pilótás mezőnyben, és a szakág eddigi legértékesebb magyar eredményét szállította király kategóriában, a supercarsban.

– Nagyon boldog vagyok! – osztotta meg hivatalos oldalán Kiss Pál Tamás. – Két második, egy harmadik és egy ötödik helyet szereztünk ebben az évben, mindezt úgy, hogy az ötödik helyünk valójában egy második hely volt Norvégiában, de egy indokolatlan büntetés után lett belőle ötödik. Ráadásul egy futamunkat pedig az első kvalifikációnkon tönkretette egy meggondolatlan versenytárs. Folyamatos fejlesztéssel telt a szezon azért, hogy lépést tudjunk tartani a többiekkel. A hazai bajnokságban is figyelnünk kellett, hogy megvédjük a címünket, és így sikerült az Eb-n is dobogón végeznünk, ami óriási siker. A legjobb Peugeot-val versenyző csapat lettünk, erre különösen büszke vagyok.

Gratuláltak a riválisok

– Miként a csapatom tagjaira is, akik megmutatták: egy kis magyar alakulat képes a ralikrossz csúcsára jutni. A verseny után minden riválistól átjöttek a mérnökök és gratuláltak, hogy gyakorlatilag négy futamból odakerültünk a dobogóra. Nagyon köszönöm a szurkolóknak, a támogatóknak és a családomnak is, mert nélkülük nem lett volna erőnk végigcsinálni. Bízom benne, hogy 2018-ban is lesz lehetőségünk a folytatásra és a harmadik évünkben meg tudjuk nyerni az Eb-sorozatot.

– Az autó nagy renováláson esett át, hiszen az elmúlt négy versenyen keményen kapta az ívet, komoly megterhelés érte – tért rá az autó állapotára a miskolci pilóta.

– Nagyon sok alkatrész elkopott, ezért cserélünk, felújítunk, összerakunk. A rigai verseny utolsó körében volt egy kis motorproblémánk, ami szerencsére nagy gondot azért nem okozott. Azt orvosolni tudtuk, így már tökéletesen működik az autó. A lehető legjobb formában várjuk a máriapócsi versenyt.

Fekszik neki a tempós pálya

Merthogy az újdonsült Eb-bronzérmest a jövő hét végén már láthatjuk a Rabócsiringen a hazai bajnokság utolsó előtti fordulóján. Miként arról már beszámoltunk, az új aszfaltburkolat miatt megváltozott pályavonal várja majd az indulókat.

– Még körbesétálni sem volt alkalmam a pályát. Szép, de ami fontosabb, az, hogy nekünk feküdni fog, hiszen gyorsabb, tempósabb lesz. A hosszabb jokerkör pedig látványosabbá teheti a versenyt. Tudom, hogy vasárnap lehet tesztelni, ám most úgy néz ki, hogy ez nem jön össze, de azért szeretném a verseny előtt kipróbálni – vélekedett a népszerű versenyző.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!