Sport

2017.10.27. 10:18

"Borítanánk a papírformát, de ehhez a százszázalékos teljesítmény is kevés lesz"

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Mint a nagyok. Az igazán profik. A Sényő-Carnifex és a Nagyecsed szerdai kupafellépéssel melegített a megyei első osztályú bajnokság aktuális, immár tizenkettedik fordulójára.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Mint a nagyok. Az igazán profik. A Sényő-Carnifex és a Nagyecsed szerdai kupafellépéssel melegített a megyei első osztályú bajnokság aktuális, immár tizenkettedik fordulójára.

Ráadásul mindkét futballcsapat jól kifogta, utazással megfejelt bevetést teljesített – tökéletesen, továbbjutás fáradalmaik jutalma. Az pedig már tényleg „hab a tortán”, hogy az emlegetett páros a hét végén is idegenben teljesíti a kötelező penzumot. A rendíthetetlenül, vagyis pontveszteség nélkül menetelő Sényőnek szombaton Dombrádon, miközben a Nagyecsednek a Tiszavasvári otthonában lesz jelenése.

Ugyanakkor a mándoki parti ígérkezik a legütősebbnek, elvégre a dobogóért hajtó felek randiznak. A házigazda – a Sényő után – a második legacélosabb támadószekcióval „operál”, míg a Nagyhalász valódi betonvédelmet vonultat fel. Csak is kizárólag szintén a listavezető kapott kevesebb gólt a Ludánszki-brigádnál. A második helyen tanyázó Nyírgyulajnak ránézésre legyűrhető ellenfél jutott, a bökkenő csupán annyi, a látogató Fehérgyarmatnak minden egyes megszerzett pont kincset ér, mivel leragadt az alsóházban. Az pedig már többször kiderült, hogy az ilyen meccsek közel sem számítanak országos egyesnek.

A tavaszi pályafelújítás miatt a valamennyi hátralévő őszi összecsapását saját katlanjában abszolváló Baktalórántháza az előző körben „életmentő” győzelmet húzott be a riválisnak titulált Dombrád rovására, mindazonáltal csak akkor dughatja ki fejét a hurokból, ha a Tarpával esedékes ütközet is jól sül el. Ami azért mindennek prognosztizálható, de könnyű leckének semmiképpen. Különösen, hogy az újonc Márton-alakulat az élmezőny közelében settenkedik.

A Mátészalkai MTK–Balkány, miként a Kótaj—Tuzsér találkozó tétjét nem szükséges különösebben ragozni. Az érintett négyesfogat egyelőre a kiesés megúszásért vívott ádáz harcra kényszerül, így az öltözőkben aligha szükségeltetett hegyibeszédet tartani a szakvezetőknek arról, hogy most tényleg szaggatni kell az istrángot. Mindenesetre Szalkán edzőváltással hangolnak a „hatpontosnak” titulálható meccsre: Opre Mihály távozott a kispadról, egyelőre házon belüli megoldás lép életbe.

Ami azt illeti, az eme vonulatba passzoló Rakamaznak is nyilván illik felszántani a pályát, ha a Vásárosnaménnyal szemben sikerélményre vágyik. Bár a beregiek legutóbb elbuktak hazai pályán, erre pedig ritkán akad példa, a Gyulajtól elszenvedett vereséggel egyben veretes veretlenségi sorozatuknak fellegzett be, mint tudjuk, a sebzett oroszlán bármire képes...

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 12. forduló (kezdés: 14, ifi: 12)

Szombat

Tiszavasvári (8.)–Nagyecsed (7.)

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Először is szeretnék gratulálni a Nagyecsednek a továbbjutáshoz. Ami a csapatomat illeti, a bajnokság tizenkettedik fordulójában remélem eljutunk arra a szintre, hogy egymás után két mérkőzést meg tudunk nyerni!

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Idegenbe megyünk, ami számunkra általában jól szokott elsülni. Ebben bízom most is.

(A felnőttmérkőzés 13 órától kezdődik, ifi: 11)

Baktalórántháza (9.)–Tarpa (6.)

Gebri Pál, baktalórántházi edző: – Nagyon fontos győzelmet arattunk az elmúlt hét végén, remélem egy újabb sikerrel még inkább felértékelődik ez az eredmény.

Márton István, a Tarpa edzője: – Edzünk becsülettel, játékban szemmel láthatóan fejlődtünk, reméljük, előbb-utóbb, de inkább előbb hozzá tudjuk tenni azt a kis pluszt, ami elég sikerhez. Ráadásul nem ártana már némi szerencse...

Dombrád (14.)–Sényő-Carnifex (1.)

Kozma Zsolt, dombrádi edző: – Borítanánk a papírformát, de ehhez a százszázalékos teljesítmény is kevés lesz a csapat részéről. Az alibi futballt pedig végképp el kell felejteni!

Sándor Tamás, sényői edző: – A kupafellépés után alighanem fáradtak lesznek a játékosok, megpróbálunk ezen a gondon úgy túllendülni, hogy meg tudjuk nyerni ezt a nem éppen könnyűnek ígérkező mérkőzést.

Mándok (4.)–Nagyhalász (3.)

Dancs Béla, mándoki edző: – Ahhoz, hogy fel tudjunk lépni a dobogóra, mindenképpen le kell győzni a Halászt és kész. Elméletileg ilyen egyszerű ez a történet, de egy masszív és nagyon szervezett csapat benyomását keltette az ellenfél.

Ludánszki István, nagyhalászi játékos-edző: – Minden meccs nehéz, ez különösen igaz lesz a hétvégi bajnokira a Mándok otthonában. Természetesen nyerni szeretnénk, hogy dobogós helyezésünket megerősítsük.

Mátészalkai MTK (12.)–Cellspan-Balkány (10.)

Plesu Ádám, mátészalkai technikai vezető: – Köszönjük Opre Mihály munkáját, de jelen helyzetünkben úgy gondoltuk, új impulzusokra van szükség. Reméljük, hogy a csapat már a Balkány ellen bizonyítani tudja, az elmúlt öt mérkőzésen mutatottnál sokkal többre képes.

Mirgai László, balkányi edző: - Láttam a Szalkát a Tarpa ellen játszani, eddig ez a mérkőzés tetszett a legjobban azok közül, amelyeket ősszel megtekinthettem. Nagyon jó támadószekciója van a hazaiaknak, de mindent meg fogunk tenni a pontszerzés érdekében, meglátjuk, mire lesz elég..

Nyírgyulaj (2.)–Fehérgyarmat (13.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Remélem sikerült átmenteni múlt heti formánkat, ebben az esetben megszerezhetjük a három pontot.

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – Az erőltetett menet harmadik, talán legnehezebb mérkőzésén, ha javul a játékosok koncentrációja, akár „pontosan” távozhatunk. Annak ellenére, hogy a hazaiak duzzadnak az önbizalomtól, amire minden okuk meg is van.

Vasárnap

Kótaj (16.)–Tuzsér (11.)

Pók Csaba, kótaji edző: – Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk, csak a győzelembe menekülhetünk.

Antal István, tuzséri edző: – Számunkra most következnek az igazán nehéz meccsek. Tisztességesen felkészülünk és megpróbáljuk a maximumot kihozni ebből mérkőzésből is.

Rakamaz (15.)–Vásárosnamény (5.)

Szász Simon, rakamazi megbízott edző: – Jó támadókkal rendelkezik a Namény, amelynek középpályásai is ügyesek. Felkészülünk a meccsre és szeretnénk pontot, pontokat szerezni, amire nagy szükségünk van a jelenlegi pozíciónk következtében.

Dudás Zoltán, vásárosnaményi edző: – Nehéz találkozóra számítunk a szebb időket is megélt Rakamaz otthonában. Mivel az előző mérkőzésünk nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, így itt a lehetőség, hogy pótoljuk elvesztett pontjainkat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!