Sport

2017.10.07. 21:49

Kiss Pál Tamás remek szombatja

Máriapócs - Még több aszfalt, hosszabb jokerkör várta a pilótákat a RabócsiRingen.

Máriapócs - Még több aszfalt, hosszabb jokerkör várta a pilótákat a RabócsiRingen.

Totális sikert ígérő verseny. Több mint százharminc pilóta küzd a három bajnoki pontvadászat (első osztályú magyar bajnokság, Közép-európiai Zóna Trófea és országos amatőr sorozat) soros megmérettetésén. Két okból is párját ritkító a versengés. Egyrészt ennyi, az Európa-bajnoki futamokon szereplő magyar pilóta még nem volt egy versenyen Máriapócson. Ez jó visszajelzés arra, hogy a magyar pilóták is egyre jegyzettebbek a világversenyeken. Másrészt az új aszfaltburkolat miatt módosított pálya és a meghosszabbított jokerkör még izgalmasabbá teszi a versengést. A profik mellett az amatőrök is nagyon várták már a különlegesnek ígérkező zárókör a RabócsiRing idei utolsó ralikrosszversenyén.

Erre már a szombat is bizonyságot adott. Remek körözéseket láthattak az érdeklődők. A SuperCarsban az nem volt meglepetés, hogy az Eb-bronzérmes Kiss Pál Tamás remekelt, ám az igen, hogy a második helyen Spitczmüller Csaba, a harmadikon az osztrák Max Pucher, a negyediken Mózer Felügyelő zárta. Kárai Támás egy ötödik hellyel bír, de vasárnap minden bizonnyal jóval előrébb szeretne végezni.

A vasárnapi menetrend

8.45–9.50: 2. előfutam RNOB (Magyar Kupa)+CEZ

10.10–10.50: 3. előfutam amatőr

10.50–12.50: 3. előfutam RNOB+CEZ

12.50–13.30: betétprogram

13.30–14.35: elődöntők RNOB+CEZ

14.35–14.50: elődöntők amatőr

15–16: döntő RNOB+CEZ

16–16.20: döntő amatőr

RNOB: I. osztályú országos bajnokság

CEZ: Közép-európai Zóna Trófea

Amatőr: országos amatőr sorozat

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!