Sport

2017.10.11. 13:23

Szpari vs. Kisvárda! Hozd a tutit, tégy hozzá egy bravúrt és ne hibázz bele!

Nyíregyháza, Kisvárda - És eljön az a forduló, amelyen két megyebeli csapatunk egymás ellen lép majd pályára a honi foci második vonalában.

Nyíregyháza, Kisvárda - És eljön az a forduló, amelyen két megyebeli csapatunk egymás ellen lép majd pályára a honi foci második vonalában. Vasárnap a tabellán tizenkilenc ponttal hetedik Nyíregyháza Spartacus a második, azaz feljutó helyen huszonkilenc egységgel posztoló Kisvárda Master Good együttesét fogadja. Az előző körben mindkét csapat három ponttal gazdagodott, a kisvárdaiak otthon a Budaörs ellen, a Spartacus pedig Zalaegerszegen nyert.

A nyíregyházi együttes belső védője az a Fodor Ferenc, aki az előző szezonban a kisvárdai csapatban játszott.

- Kiélezett meccsere számítok, hiszen a Kisvárda jó csapat - kezdte az esélylatolgatást a remek védő. - Zalagereszegen mi is nyertünk, így bizakodva várom a vasárnapot. Jó emlékekkel jöttem el Kisvárdáról, így dac nincs bennem. Annyi pikantériája persze van a mérkőzésnek, hogy egykori csapattársaim ellen fogok pályára lépni. Ez persze egy kicsit felfokozottabb hangulatot fog jelenteni, ám úgy készülök majd mint a többi mérkőzésre. Az, hogy ismerjük egymás gyengéit és erősségeit nem hiszem hogy vasárnap számítani fog, egyébként is eléggé átszerveződött a kisvádai együttes, így ennek nincs nagy jelentősége. Szerintem a várdaiaknak nagyobb veszíteni valója, mi meglepetésre készülünk, egy bravúrra. Szerintem az adott napi forma fog dönteni.

A találkozó érdekessége lehet a várdai támadósor és a hazai védelem viadala. A kisvárdaiak a mezőnyben a legeredményesebbek huszonnyolc szerzett góllal, míg a nyíregyháziaknál eddig a védelemre lehet kevesebb panasz, főként hogy gyakorta változik felállása.

- A várdaiaknál Horváth Zoli rugdossa a gólokat, aztán ott van Délczeg Gergely meg Gosztonyi András is. Vannak jó támadóik, akikben mindig benn van a gól. Azon leszünk, hogy bennük is maradjon - így Fodor Ferenc.

A nyíregyházi kaput az a Jova Levente fogja védeni, aki Zalagerszegen egy nagy bravúrral gondoskodott arról, hogy ne egyenlítsenek ki a hazaiak.-

- Sem a kapus, se a védők szemével nem volt könnyű meccs a zalaegerszegi – kezdte visszapillantását a vasárnapi győzelemre Jova Levente. - Kilencvenöt percig végig kellett koncentrálni, figyelni. Egy hiba, egy rossz tolódás végezetes lehetett volna. Fejben nagyon elfáradtam és persze nagyon örültem, hogy bár kimaradtak ziccereinek, be tudtuk biztosítani a győzelmet.

- Tudom, hogy a Kisvárda elleni találkozó rangadót jelent – tért rá a soros bajnokira a remek kapuvédő. - Ám ugyanúgy a maximumot szeretném, szeretnénk nyújtani mint bármelyik meccsen. Volt a már részem derbikben. Emlékszem, amikor tizennyolc évesen az első Fradi-Dózsa meccsre készültem, Végh Zoli, aki mögöttem ült azt mondta: hozd a tutit, tégy hozzá egy bravúrt és ne hibázz bele! Kiélezett meccs lesz, aligha sétagalopp. Mivel Kondás Elemér és a mesterünk is taktikus edző, lehet ez egy nagy taktikai csata is. Azonban egy korai gól bármelyik oldalon átírhatja a tervezett forgatókönyvet. Lehet, hogy ők megelégednének egy döntetlennel, ám nekünk nyerni kell azért, hogy felzárkózhassunk hozzájuk.

KM-ML

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!