Sport

2017.10.20. 11:19

Veretlent verhet a Nyírbátor

Nyírbátor - A fényesen szereplő női együttesek közül a Vitka akár az élre törhet, a Kölcsey hibátlan maradhat.

Nyírbátor - A fényesen szereplő női együttesek közül a Vitka akár az élre törhet, a Kölcsey hibátlan maradhat.

Azon ritka hét végék egyike következik, amikor valamennyi a férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban érdekelt megyei együttes színre lép. A Tiszavasvári például – a sorsolás jóvoltából – két fordulót „hagyott ki”, szombaton pedig mindjárt szomszédvári rangadón érintett – Hajdúnánáson. A szabolcsiak még úgy is jobban állnak a tabellán, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak aktuális riválisuknál. Ami, persze nem garancia a sikerre, pláne, egy ilyen hagyományokkal bíró meccsen.

A legutóbbi hazai malőrt, a sereghajtó Heves elleni döntetlent ezúttal idegenben próbálja feledtetni a Fehérgyarmat. Szó se róla, nem lesz egyszerű mutatvány, kiváltképp, hogy a második helyen táborozó Kazincbarcika otthonába hivatalos. Némi pikantériát kölcsönöz az összecsapásnak, hogy a borsodiakat erősítő Hangos Dávid a közelmúltban távozott a szatmáriaktól, kérdés, az újbóli „randevú” kinek sül el emlékezetesebben...

Az előző meccsén, Füzesabonyban pórul járt Nyírbátor ezúttal saját közegében javíthat, mégpedig szombaton (kezdés: 17 óra) a Hajdúböszörményt fogadva. A harmadik pozícióban posztoló hajdúságiak olyannyira eredményesen muzsikálnak, hogy még veretlenek, talán ezúttal megszakad veretes sorozatuk... A tabellán ötödikként jegyzett Kisvárda viszont még nem nyert hazai pályán, vasárnap (kezdés: 18 óra) esély nyílik megtörni eme átkot a még győzelem nélkül álló Nádudvarral esedékes találkozón.

Az eleddig látványosan menetelő női együttesek közül a Kölcsey-DSE Nyíregyháza szombaton (Kezdés: 11.30) a Continental Arénában gyűrheti le a Bőcsöt. A Hadobás-gárda mindkét ez idáig játszott meccsén diadalmaskodott, míg a vendégek három fellépésükből egyet buktak el – a házigazda nyilván azért töri magát, hogy folytassa hibátlan szériáját. Mezőkeresztesi túra kínál sanszot a Vitkának arra, hogy olyan magasságokba törjön, ahol még nem járt. Nevezetesen akár az első helyre ugorhatnak a beregiek, ha felülkerekednek – ez egyáltalán nem teljesíthetetlen küldetés, mivel ellenfelük még pontot sem szerzett.

A változatosság kedvéért momentán a címmvédő és jelen pillanatban is az élen nyomuló Mátészalkai MTK „vesz ki szabadnapot”.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!