Sport

2017.11.20. 08:12

Csaba aranya, Tímea két bronza

Kisvárda, Nyíregyháza - Az Ezüstcsikó karatékáinak sikerei, Stilman Anna is győzött a Világkupán.

Kisvárda, Nyíregyháza - Az Ezüstcsikó karatékáinak sikerei, Stilman Anna is győzött a Világkupán.

Remek formában vannak a kisvárdai Berencsi-testvérek. A nyíregyházi Ezüstcsikó Karate Egyesület karatékái hazai és nemzetközi megmérettetéseken állhattak a dobogó különböző fokaira.

A közelmúltban Budapest adott otthont a II. Dream World Cup Világkupának, amelyen tizennyolc ország négyszáz versenyzője vett részt. Csaba a junioroknál (-75 kg) lépett küzdőtérre. A kisvárdai Bessenyei 11. osztályosa, Tóth Tibor 4. danos mester tanítványa mindhárom ellenfelét biztosan legyőzve végzett az élen.

Nővére, Tímea november első hétvégéjén a lengyelországi U 22-es Európa-bajnokságon képviselte a magyar színeket.

Formagyakorlat és küzdelem

A Kielcében rendezett kontinensviadalon huszonkét ország több mint háromszáz karatékája indult. Mivel Tímea kvalifikációs versenyen két kvótát is szerzett, katában (formagyakorlat) és küzdelemben is indulhatott.

Tóth Tibor tanítványa a formagyakorlat elődöntőjéig ukrán és svéd ellenfeleket győzött le, majd a fináléba jutásért a későbbi Európa-bajnok litván lánnyal szemben maradt alul, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Küzdelemben (55 kg) litván riválisát legyőzve jutott az elődöntőbe. Ismét a későbbi győztessel találkozott, a lengyel lánnyal szemben komoly ütközetben maradt alul. Küzdelemben is bronzérmet szerzett. Tímea gyógytornásznak tanul a Debreceni Egyetemen, ahol nemrégiben rektori kitüntetést kapott sportteljesítményért.

Visszatérve még a budapesti Világkupára, itt a lányoknál is született ezüstcsikós siker. A serdülőknél Stilman Anna (55 kg) szintén három ellenfelét győzte le, és a nyíregyházi Szent Imre nyolcadikosa is a dobogó legfelső fokára állhatott.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!