Sport

2017.11.14. 13:01

Ki egyesben, ki párosban remekelt

Nyírbátor, Nyíregyháza - Laskai Írisz és Tölgyes Dorottya is gyűjtött skalpokat, Molnár Dávid pedig nyolcaddöntőt játszhatott.

Nyírbátor, Nyíregyháza - Laskai Írisz és Tölgyes Dorottya is gyűjtött skalpokat, Molnár Dávid pedig nyolcaddöntőt játszhatott.

Negyvennégy ország 339 játékosa indult a magyar nemzetközi ifjúsági és serdülőbajnokságon Szombathelyen, és ez a viadal része a nemzetközi szövetség prémium kategóriás versenysorozatának. Így aztán a három szabolcsi induló, az ifjúsági Molnár Dávid (Nyírbátori ASE) valamint a serdülő Laskai Írisz (NAC Nyíregyháza) és Tölgyes Dorottya (Nyírbátori ASE) nagyon komoly mezőnyben mérettette meg magát.

A két lány egyesben a csoportjából a főtáblára jutott – Írisz mindhárom meccsét megnyerve csoportelsőként, Dorottya két győzelemmel és egy vereséggel második helyezettként. A főtáblán aztán mindketten nyertek meccset (Laskai Írisz az angol Jasmin Wong ellen, míg Tölgyes Dorottya a cseh Klara Hrabicová ellen egyaránt 3:1-re), aztán a következő forduló jelentette számukra a végállomást. A 16 közé jutásért Írisz a bolgár Ivet Ilijevától (1:3), Dorottya az orosz Jeketyerina Zsirinovától kapott ki (2:3). Utóbbi a verseny második kiemeltjeként egészen a fináléig menetelt (és lett végül második), így dicséretes, hogy ellene kiharcolta a mindent eldöntő ötödik játszmát a bátori hölgy.

Párosban egyik lány sem tudott meccset nyerni (Tölgyes Dorottya a tatai Adamik Csengével, Laskai Írisz az ajkai Pad Franciskával indult), csapatban viszont gyűjtöttek skalpokat. Hasonló volt a felállás, mint párosban, a magyar A csapatként szereplő Laskai, Pad duó a spanyolokat legyőzte ugyan (3–1), de a románokkal szemben veszített (0–3), míg a Volentics Annával kiegészült Tölgyes, Adamik kettős a magyar B válogatottat alkotva megverte a svédeket (3–2), aztán veszített Tajvan ellen (1–3), így a csoportban ragadt.

A megnyert meccseken mindkét szabolcsi lány csapata vezére volt, hiszen a spanyolokkal szemben Laskai Írisz mindkét egyes meccsén és a párosban is győzött, a svédekkel szemben pedig Tölgyes Dorottya egyet-egyet nyert és veszített egyesben, párosban pedig győztek. A Tajvannal szembeni meccsen pedig egy igazán nagy bravúrt is bemutatott a bátori „Dodó”, miután legyőzte Huang Ju-jiét, akit az egyes csatározások során az őt is felülmúló Zsirinova állított meg a nyolcaddöntőben.

Molnár Dávidnak sem az egyéni, sem a csapatverseny során nem sikerült meccset nyernie (a magyar B válogatott tagjaként, Hőgye Gáborral és Pálfy Jánossal az argentin-dominikai vegyes csapattól 3–1-re, Japántól és Tajvantól 3–0-ra kaptak ki, vagyis nagyon nehéz volt a sorsolásuk). Párosban viszont szépen menetelt a pécsi Hőgye Gábor oldalán. Olyannyira, hogy argentin (3:2) és szerbiai (3:1) riválisuk legyőzésével bejutottak a legjobb tizenhat közé (ezt rajtuk kívül még egy magyar duó mondhatta el magukról), és a nyolcaddöntőben japánoktól kaptak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!