Sport

2017.11.27. 12:13

Kor- és súlycsoporttól független bajnoki cím

Nyíregyháza - A több stílust ötvöző országos bajnokságon is remekeltek a Tai Qi SE spotolói.

Nyíregyháza - A több stílust ötvöző országos bajnokságon is remekeltek a Tai Qi SE spotolói.

A több kempo- és karatestílus részvételével megrendezett kobudo kempo magyar bajnokságon küzdőtérre léptek a nyíregyházi Tai Qi SE versenyzői is. A Csolnokon megrendezett viadalon Miló András nagymester tanítványai szokott módon remekül szerepeltek.

A kor- és súlycsoportok nélküli stop semi contact küzdelemben magyar bajnoki címet szerzett Vaskó Dániel, formagyamkorlatban pedig Petrikovics Gergő. Utóbbi emellett a mester kategória pusztaketes és fegyveres formagyakorlat versenyszámában az első, illetve a második helyen végzett, stop semi contact küzdelemben pedig harmadik lett. Boken küzdelemben – ami fegyveres küzdelmi forma, könnyített, sérülésmenetes küzdelmet garantáló karddal – szintén a harmadik helyen zárt Petrikovics Gergő. A szenior nők között Mikula Judit formagyakorlatban két arany-, Vaskóné Gönczi Mariann pedig két ezüstérmet szerzett. Vaskó Dániel az abszolút bajnoki címe mellé nyert még két aranyat formagyakorlat versenyszámokban, illetve stop semi contact küzdelemben, míg boken küzdelemben negyedik lett.

Az utánpótláskorúak között Vaskó Dávid két formagyakorlatban szerzett bronzot és a küzdelmi számokban két első helyezést tudott felmutatni. Galyas Regina az élen végzett fegyveres formagyakorlatban és a két küzdelmi versenyszámban, illetve szerzett még egy bronzérmet pusztakezes formagyakorlatban is. Utóbbi versenyszámban Lőrincz Lotti első lett, ugyanő a két küzdelmi kategóriában egyaránt a második helyen végzett. Németh Mirjam harmadik helyezést szerzett formagyakorlatban, csakúgy, mint boken küzdelemben, stop semi contact küzdelemben pedig második helyezést szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!